Csongrád-Csanád vármegyei értékek vetélkedő döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2024. április 17-én.

Most érkezett sajtóértesítésre szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Csongrád-Csanád vármegyei értékek vetélkedő döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2024. április 17-én, szerdán 10 órai kezdettel az általános iskolai felső tagozatos és középiskolai korosztályok számára.
Csongrád-Csanád vármegye rengeteg értékkel büszkélkedhet. Vármegyénkben   található 60 településből 39 településen működik Települési Értéktár Bizottság  és további 6 település tervez a jövőben értéktár bizottságot létrehozni. Jelenleg 112 érték gazdagítja vármegyei értéktárunkat.
A vármegye értékeinek tárháza kínálja a lehetőséget a fiatalok tudásának megmérettetésére, így Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata 2024-ben is vetélkedőt hirdetett „Csongrád-Csanád vármegyei értékek” címmel az általános iskolai felső tagozatos és középiskolai korosztályok számára. A vetélkedő az
Agrárminisztérium támogatásával, az általa meghirdetett Hungarikum pályázat keretében valósulhat meg.
A vármegyei döntőben személyes megmérettetésre kerül sor, amely végén a két kategória legjobbjai lesznek a végső győztesek. A döntő helyszíne, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, mely mint nemzeti emlékhely és a vármegyei értékek között helyet kapott Feszty-körkép otthona, méltó környezetként szolgál a vetélkedő döntőjének lebonyolításához.

Különböző állomáson a hungarikumok, nemzeti és vármegyei értékek témakörében szerzettismeretek és játékos feladatok várják őket.
A nyertes csapatok országos döntőben mérettethetik meg magukat.
Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .