Refefil összes bejegyzése

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Rendezvénye Salföldön, a Bakony-Balaton Geopark Geotúrái Tihanyban és a Szent-György Hegyen 2024. június 1.

A BfNP Igazgatóság  júniusi Hírlevelét megaláljátok itt!!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Rendezvénye Salföldön, a Bakony-Balaton Geopark Geotúrái Tihanyban és a Szent-György Hegyen 2024. június 1.

1. Magyar Pásztorkutyás Hétvége Salföldön júmius 1.
Helyszín: Salföldi Major, GPS: 46.836624, 17.549983
Ár: A majorba szóló belépőjeggyel a program térítésmentes!
9.30 Ünnepélyes megnyitó
10.00 Bírálatok kezdete
15.00 Eredményhirdetés
Skobrák Ferenc emlékverseny MEOESZ terelési képességvizsga és terelőverseny, FCI NGAT, Speciál CAC programok a plakáton!

 

 

 

2. „Grand Tihany” geotúra a vulkánok napján / Európai Geoparkok hete túrája a Vulkánok Napján/ június 1.
Jelentkezni előző nap délig lehet. A geotúra során – nyolc millió éve a Balaton-felvidéken elsőként itt – kitört vulkánok félelmetes tombolását idézzük fel. Bolygónk gigászi erői – robbanásos kitörések sorozatával – alapvetően rajzolták át az ősi mocsaras síkság tájképét…
Hogyan kerülnek a Barátlakások látványos sziklafalába olyan kőzetek, amelyeknek több száz méterrel a felszín alatt „lenne a helyük”? Hogyan alakult ki az Aranyház ikonikus sziklatömbje? A 20. században tényleg komolyan fontolóra vették, hogy a félsziget teljes lakosságát kitelepítsék? A geotúra során felkeressük a Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontunkat is. Ha már unod az apátságnál készült szelfiket, akkor bakancsot fel, és ismerd meg Te is a Tihanyi-félsziget másik arcát!..
http://geopark.hu/component/jevents/icalrepeat.detail/2024/06/01/2615/-/grand-tihany-geotura-a-vulkanok-napjan-europai-geoparkok-hete3. Sárkány geotúrák a Szent György-hegyen június 1.
Két geotúrával is nyílik lehetőség bekapcsolódni az immáron hetedik alkalommal megrendezett hatalmas sikerű eseményhez: a Szent György-hegy hajnalig három napos fergeteges programkavalkádjához!
A 10:00 órakor a Raposkai parkolóból induló délelőtti túrához 11:00 órakor is be lehet kapcsolódni a Lengyel-kápolnánál, de 14:00 órakor egy második geotúrát is indítunk a Lengyel-kápolnától.
A Szent György-hegy nyitott pincéi között kanyargó geotúránkon felfedezzük a hajdan tüzes, lávát ontó, de mára tüzes borokat termő, szőlőheggyé szelídült vulkánunkat: a Szent György-hegyet! A hegyet körbefutó panoráma útvonalon megindítóan szép tájban gyönyörködhetünk. Menet közben kápolnákat, présházakat, forrásokat ejtünk útba, és kézzel fogható közelségbe kerülünk a hegy páratlanul gazdag vulkáni formakincsével.

1. A tető meghódítása előtt meglátogatjuk az oroszlánfejet ábrázoló domborművéről elnevezett forrás kutat, valamint a hegy két kiemelt műemlékét: a Tarányi-présházat és a Lengyel-kápolnát.
2. A tetőszintre feljutás kissé meredek, de megéri a fáradozást: a térség talán legszebben kifejlődött bazaltorgonáinak oszlopcsarnoka áll őrt közvetlenül az ösvény mellett! És ez csak az egyik szenzáció: menet közben felfedezzük a Szent György-hegy „sárkányának” a nyári melegben is hideg lehelletét árasztó, ritkaságszámba menő, bazaltban kialakult üregeit is! És persze a kellemesen hűvösben meghallgathatjuk a hozzájuk kapcsolódó, lebilincselő hangulatú legendát.
3. A hegy tetejéről megcsodálhatjuk a Tapolcai-medence lélegzetelállító, vulkáni tanúhegyekkel díszített látványát!
4. A túra után lehetőség nyílik elvegyülni a Szent György-hegy „nyitott pincék hajnalig” vendégszerető közegébe, vagy kibővíthetjük a programot a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközponttal, ahol megtekinthetjük a „Csodálatos karszt” interaktív kiállítást és csónakázhatunk a barlang langyos, türkizkék vizén! A túra résztvevői számára a látogatóközpontba kedvezményes belépést biztosítunk (felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy)!

A Nyitott Pincék rendezvény látogatása önköltséges, de a túra résztvevőinek nem kell karszalagot váltani.
Figyelem: aki a Tapolcai-tavasbarlangba szeretne a túra napján bejutni, feltétlenül vásárolja meg jegyét online a belépőt több nappal előtte, mert nagyon telítettek a látogatólétszámok ebben az időszakban…
http://geopark.hu/component/jevents/icalrepeat.detail/2024/06/01/2612/-/sarkany-geoturak-a-szent-gyorgy-hegyen

A Stand Up Comedy Humortársulat fellépései 2024. május 28-30. Budapesten, 23-án Békéscsabán, 24-én Nyíregyházán.

A Stand Up Comedy Humortársulat fellépései 2024. május 28-30. Budapesten, 23-án Békéscsabán, 24-én Nyíregyházán.

1. STAND UP FACTORY -AHOL A POÉNOK SZÜLETNEK- AKÁR VACSORÁVAL IS A STAND UP COMEDY CLUB – LIKE THE GYPSIESBEN MÁJUS 28. 19 óra.
HÁZIGAZDA: REDENCZKI MARCSI
FELLÉPŐK: ZÁHONYI – ÁBEL DÁVID, PUSZTAI GÁBOR, KÉFER ÁDÁM, TAKÁCS BÁLINT
Sokan szeretik a stand up comedy-t, egyre többen követik az amerikai előadókat, de még többen vallják azt, hogy ez a műfaj élőben az igazi. Ha a felsorolt dolgok mind jellemzőek rád, akkor a Stand up Factory előadást neked találták ki. A Showder Klub és a Comedy Central fellépőit nézheted meg igazi, amerikai stílusú klub környezetben. Őszinte műsorok, a legfrissebb aktualitások és tabu döntögető előadók. A stand up komikusok itt mutatják be a legfrissebb műsoraikat, és veled együtt véglegesítik a poénokat…
Bővebben és jegyinformációk:
https://www.standupcomedy.hu/esemenyek/stand-up-factory—budapest—akar-vacsoraval-2960

2. STAND UP FACTORY – BUDAPEST – AKÁR VACSORÁVAL IS A STAND UP COMEDY CLUB – LIKE THE GYPSIESBEN MÁJUS 30. 19 óra.
HÁZIGAZDA: VALTNER MÁLYKI MIKLÓS
FELLÉPŐK: HORVÁTH GÁBOR, GAJDOS ZOLTÁN, CSATLÓS KLAUDIA, KOLESZÁR PÉTERBővebben és jegyinformációk:
https://www.standupcomedy.hu/esemenyek/stand-up-factory—budapest—akar-vacsoraval-2961

3. REDENCZKI MARCSI ÉS GAJDOS ZOLTÁN: CSALÁDOS ÁMOKFUTÁS – KÖZÖS STAND UP EST – BÉKÉSCSABÁN AZ ARANY JÁNOS Mh-BAN MÁJUS 23. 19:00 óra.
OPEN: GYURICZA BALÁZS
A színpadon egy férj és egy feleség, de nem egymáséi. Ettől függetlenül ugyanúgy tudják kritizálni az ellenkező nemet, mintha egy pár lennének. Sőt! Talán még őszintébbek is, ha nincs ott, akinek a poénok szólnak. A történeteikben minden házaspár magára ismer. Fergeteges poénok, amelyeken először csak nevetünk, aztán elgondolkozunk, majd újból nevetünk. A párkapcsolatok hétköznapi stresszhelyzeteit a legjobban humorral lehet kezelni. Mondhatjuk, hogy a hosszú házasság titka ez az előadás! A Showder Klub két humoristájának közös stand up comedy estjét Gyuricza Balázs nyitja meg.
https://www.standupcomedy.hu/esemenyek/redenczki-marcsi-es-gajdos-zoltan-csalados-amokfutas—kozos-stand-up-est—bekescsaba-2927