V4 szobrásztalálkozóval jön a 29. Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep és ArtPiknik 2024. augusztus 10-én.

Egyik kedvelt sorozatomban, az „Itthon vagy”-ban a Nógrád megyei falvak között a Ceredi Művésztelepről is mutattak néhány filmkockát. Ezt ismerem!! – hiszen 2023-ban Kedves Rendezvényszervező Médiapartnerünk sajtóértesítését adtuk közzé, megjegyezve az értékes is falu nevét! Örömmel fogadtuk, de sajnos nem tudtunk elmenni az idei Ceredi ArtPiknik Budapesti sajtótájékoztatójára, most pedig megérkezett az idei sajtóértesítésük is!

V4 szobrásztalálkozóval jön a 29. Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep és ArtPiknik 2024. augusztus 10-én. Az ArtColony Cered idén augusztusban is megrendezi a Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelepet, melyet augusztus 10-én az összművészeti ArtPiknik zár majd. A kiállítások, tárlatvezetések, zenei és színházi előadások mellett egyebek között jazz koncert, házibuli, néprajzigyűjteményből összeállított kiállítás, illetve a művésztelep idei alkotásaiból nyílt tárlat gazdagítja majd a programot.Minderről Budapesten, a Lengyel Intézetben esett szó egy sajtótájékoztatóval egybe kötött szakmai napon, ahol az ArtColony Cered megálmodói és megvalósítói bemutatták a kortárs
művészeket és művészetet felkaroló egyedülálló kezdeményezés csaknem három évtizedét.Az észak-magyarországi faluban Cereden, olyan művészeti intézmény és gyakorlat valósult meg az elmúlt 29 évben, amely számára különösen fontos, hogy a helyi közösséggel a
társadalmilag elkötelezett művészet keretében éljen és alkosson együtt.A találkozón Fürjesi Csaba, a ceredi művésztelep alapítója és művészeti vezetője elmondta:
„ArtColony Cered idén egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt 29 év hagyományára építve ebben az évben lehetőség nyílik az eddigieknél immár jóval szélesebb körű európai  dimenziójú kulturális együttműködések kialakítására, egyebek között osztrák, finn, szlovák, cseh és lengyel művészekkel, szakemberekkel.”
A ceredi önkormányzat és a Nógrád vármegyei önkormányzat
döntésének jóvoltából Cered immár hivatalosan is művészfalu lett.
A teljes sajtóanyag itt találató!
Köszönjük, és örülünk a híreknek!!
Ceredi ArtPiknik

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!