Partnereink hírei kategória bejegyzései

Ünnepi Koncertek, Adventi Programok, Szinházi előadás, Kiállítások Hódmezővásárhelyen 2023. december 1-6. I. rész.

Ünnepi Koncertek, Adventi Programok, Szinházi előadás, Kiállítások Hódmezővásárhelyen 2023. december 1-6. I. rész.

14. Zöldmanó sorozatzáró Kalap Jakabbal a Fekete Sas báltermében november 30-án, 16.30 órától.

15. Dani Imre: Nem múlik rajtam című kötetének bemutatója a Városi Könyvtárban november 30-án, 17.00 órától.

16. „Őry Barnabás biokertész: A 3 órás kert” címmel előadás és könyvbemutató a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban november 30-án, 18.00 órától.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/342269551557779/?ref=newsfeed

17. Dr. Bérczi Szaniszló: Egy fizikus gondolatai a beszéd és a gondolkodás kezdeteiről címmel archeogenetikai előadás a Városi Könyvtárban december 1-én, 17.00 órától.

18. Balaton Kata: Csillagrege címmel interaktív foglalkozás közös játékkal, énekléssel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ melletti táncteremben december 2-án, 16.00 órától.
Bővebb információ a csatolt plakáton!

19. Varga Ágnes hegedűművész adventi ünnepi koncertje az Unitárius templomban december 2-án, 18.00 órától.

 

Fogyatékos Emberek Világnapja a Green Market Karácsonyi Vásáron 2023. december 3.

A Nem Adom Fel Alapítvány aktuális sajtóközleménye:

Fogyatékos Emberek Világnapja a Green Market Karácsonyi Vásáron 2023. december 3.

„A vásár egész napos programjaival és kiváló művészek fellépéseivel, workshopokkal arra ösztönöz mindenkit, hogy értékteremtő gondolkodással, hittel, akarattal, elszántsággal és közösségi szemléletmóddal sokkal többre vagyunk képesek mint azt alapvetően gondolnánk.
A Fogyatékos Emberek Világnapján szeretnénk bemutatni ennek nagyszerű példáját, a GREEN MARKET Karácsonyi Vásársorozatunkat, amelyet a Hello Piaccal közös szervezésben valósítunk meg.

Az esemény sokkal gazdagabb és színesebb rendezvény egy megszokott karácsonyi vásárnál, egy olyan ünnep, melyben az értékteremtés, a fenntarthatóság, a társadalmi elfogadás, az igényes kultúra, a minőségi termékek és a közösségi élmény egyaránt kiemelt szerepet kapnak.

A rendezvényen nem csupán a fogyatékossággal élő művészek kreativitása kerül bemutatásra, hanem olyan kiváló előadók is színpadra lépnek, mint pl.: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, akik a magyar és a nemzetközi zenei színtér elismert alakjai. A duó zenei palettája a jazztől kezdve egészen a különleges líraiságig terjed, és a világ számos pontján méltán népszerű.

A nap során számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket, beleértve egy kerekesszékes Mikulás meglepetését a kicsiknek. Sőrés Lia Down szindrómával élő festőművésznő kiállítása is megtekinthető lesz aznap. Alkotásainak egyedisége abban rejlik, hogy kizárólag saját elképzelései és látomásai alapján fest. Számos alkalommal vett már részt az alapítvány jótékonysági akcióiban.
Valamint fellép a NEMADOMFEL Együttes, akik idén ünnepelték fennállásuk 25. évfordulóját, és tagjai egytől – egyig fogyatékossággal élnek. Ők az élő példája annak, hogy a tehetség és az elszántság minden akadályt legyőz. Őket Nagy Kriszta, Vaskó Marcsi a két látássérült énekesnő koncertje követi.

Az esemény zárásaként a Never Give Up Gospel Kórus lép színpadra, akik idén ünneplik 10 éves jubileumukat. A fogyatékossággal élő kórustagok olyan neves előadók dalait interpretálják, mint Lady Gaga, Király Viktor, Leonard Cohen vagy a Pál utcai fiúk.

Csatlakozzon hozzánk december 3-án vasárnap, és ünnepelje velünk a fenntarthatóság és az összetartozás ünnepét karácsonyra hangulatban a Fogyatékkal Élő Emberek Világnapján a Klauzál téri Vásárcsarnokban!”
Az eseménnyel kapcsolatos sajtóképek és további információk a szekeresjudit@nemadomfel.hu címen kérhetők, illetve a +36-30-221-1737-es telefonszámon.

Köszönjük, szívesen osztjuk meg olvasóinkkal oldalainkon. /Refiki/