A  Balatongyöröki Tourinform Programjai  2024. április 25-27.

A  Balatongyöröki Tourinform Programjai  2024. április 25-27.

1. 500 év zenéje – zenei időutazás Varga Endrével: a reneszánsz és barokk kor legszebb dallamai a BBMH-ban április 25. 18 óra.
A nagysikerű „Könnyen érthető jazz” és a „Ritmus a világ” előadássorozatok után egy újabb tematikus évaddal várjuk Önöket! Házigazdánk ezúttal is a remek fuvolaművész, Varga Endre lesz, aki a balatongyöröki JazzFiesta koncertsorozat kiötlője és szakmai vezetője is egyben.
500 éves zenei időutazásra várjuk Önöket! A sok érdekesség mellett élőzene kíséri az előadásokat.1. rész: A reneszánsz és a barokk kor zenéje
Közreműködik: Musica Antiqua Együttes Hévíz és a szólistái Konferál: Holczerné Szabó Ágnes és Varga Endre művészeti vezető
Részletek hangzanak el Pierre Attaingnant, Tillmann Susato, Charpentier, Vivaldi, Handel, J. S. Bach műveiből.

2. Varázshangok Családi Játszóház a BBMH-ban április 27. 16 óra.
Töltsenek egy délutánt izgalmas és érdekes játékok kipróbálásával! A legkisebbektől kezdve a felnőttekig minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő mozgásos, ügyességi, logikai és társasjátékokat. A program részeként kézműves sarok is várja a gyerekeket.

3. „Panorámakör”-Értéktár túra becehegyi és paphegyi értékek mentén, a Becehegyért és Paphegyért Egyesület BÉPE Balatongyörök szervezésében április 27. 16-20 óra között.
„Túravezetőnk kíséretével bemutatjuk a Balatongyöröki Települési Értéktár Bizottság által felvett, különösen szép természeti és építészeti értékeket, mint a Szépkilátó, felhagyott dolomitbánya, hangulatos kis présházak, pincék, ismert emberek, művészek lakhelyei, a Szentháromság Kápolna és a Bece-tető.
A túra időtartama három óra.
Útközben megpihenünk az Eke-pincénél. Ízletes becehegyi olaszrizling borkóstolóra hívjuk meg Önöket. A becehegyi olaszrizling is a Balatongyöröki Települési Értéktár része.
Ismerjük meg együtt természeti és épített kincseinket!
A programon a részvétel ingyenes.
Az értéktár túrát az Agrárminisztérium HUNG-2023/10617 pályázati azonosító számon nyilvántartásba vett „Ismerjük meg Balatongyörök értékeit!”című pályázata támogatja.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .