Az Állatvédelmi Témahétre két programmal is készül a Körösvölgyi Állatpark 2024. október 4-én és 9-én. További Programok a Kőrös-Maros Nemzeti Parkban.

Az Állatvédelmi Témahétre két programmal is készül a Körösvölgyi Állatpark 2024. október 4-én és 9-én. További Programok a Kőrös-Maros Nemzeti Parkban.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szervezésében megrendezésre kerülő Állatvédelmi Témahéthez.
Az Állatvédelmi Témahét idén szeptember 30. és október 13. között kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat elsősorban a bölcsődés, óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekeket szeretné motiválni a cselekvő állatvédelemre. Az országban több helyszínen szervezett programok célja a gyermekek ismereteinek bővítése, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre.
Október 4-én (pénteken) az Állatok Világnapja apropóján a „Kópéságok a kifutókban” című programra várjuk a természetbarátokat. Ekkor az állatpark lakóit ajándékozzuk meg környezetgazdagító eszközökkel, különlegesen felkínált csemegékkel az érdeklődő csoportok, egyéni látogatók társaságában.
Öt nappal később, október 9-én (szerdán) a háziállatok vadon élő őseivel ismerkedhetnek majd a vendégeink. Közösen keressük meg a Körösvölgyi Állatparkban élő állatfajok háziállatokkal való hasonlóságait és különbözőségeit.
Mindkét eseményre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Részletes programok a plakáton.

A Kőrös-Maros Nemzeti Park többi aktuális programja:
1. IV. Túzok Trail a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont, Dévaványa, Réhelyen október 5. 8 órától.
Információ, jelentkezés: Dévaványai SE – Nagy Ádám (+36-20-551-4868)
A IV. Túzok Trail-en terepfutóversenyre, gyalogos- és kerékpáros teljesítménytúrára várjuk az érdeklődőket. A rendezvényt közösen szervezzük a Dévaványai SE-vel. Futótávok: 5, 10, 21, 42 km, gyalogos teljesítménytúra 5 km-re és kerékpáros teljesítménytúra 25 km, 50 km távra tervezve.
Újdonság!!!
Idei évben a félmaratoni és a maratoni táv új nyomvonalon kerül megrendezésre, a puszta nyújtotta határtalanság és szabadság váltakozik az erdő rejtelmeivel és védelmező árnyékával.
Új programelem a félmaratoni 3-as váltó (3×7 km)! A kijelölt útvonalon versenyzőnként egy kört teljesítve ajánljuk baráti társaságoknak, munkahelyi kollektíváknak, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, valamint nemzeti parkoknak!Kérjük az érdeklődőket, hogy éljenek az előnevezés lehetőségével, ezzel is könnyítve a szervezők munkáját!

2. Európai Madármegfigyelő nap a Bihari Madárvártán október 5. 9-14 óra között.
Részvételi díj: Ingyenes
Információ, jelentkezés: Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 645 0613)
Az Európai Madármegfigyelő Napok már több évtizedes hagyomány szerte Európában. Biharugra és környéke régóta stabil programhelyszínünk, ahol idén is várjuk a természetbarátokat madármegfigyelésre, madárgyűrűzésre. A Bihari Madárvárta környékén zajlik majd a gyűrűzés, ami a halastavak gátjain tett túránk után folytatódik.

3. Őszi madárles a bányatavaknál október 5. 9-12 óra között.
Helyszín/találkozó: A bányatavaktól északra, az árvízvédelmi töltés lábánál (megközelítés a 43-as útról, az Apátfalvi Járandó Kft előtti bekötőn
Részvételi díj: Felnőtt: 1.500,- Ft/fő; Diák, nyugdíjas 1.000,- Ft/fő
Információ, jelentkezés: Balla Tihamér természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 471 5608)
Az Apátfalva határában található anyagnyerő gödröknél mindig színes madárvilággal találkozhatunk. Túránk során a terület őszi színekben pompázó arcát tekintjük meg és távcsövek segítségével csodálhatjuk a madárvilágot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .