Sör-, Borünnep, Október 23 Balatongyörökön 2024. október 17-23.

Sör-, Borünnep, Október 23 Balatongyörökön 2024. október 17-23.

1. „Iszom a sört, a szívem mámorban fürdik” – október 17. a BBKK-ban 17 órától.
A sör bizonyíték arra, hogy Isten szeret bennünket, és azt akarja, hogy boldogok legyünk.”
Tar Ferenc történész előadása a sör kultúrtörténetéről érdekes anekdotákkal megtűzdelve és egy kis SÖRKÓSTOLÓVAL KÖRÍTVE.

2. Őszi Becehegyi Bortúraoktóber 19. 14 órától. – – A fenntarthatóság és a helyi borkultúra ünnepe a Szépkilátótól.
Fedezd fel a helyi borkultúrát és támogasd a fenntarthatóságot!
Az idei Becehegyi Bortúra különleges hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, hiszen célunk, hogy ne csak a helyi borkészítés hagyományait őrizzük meg, hanem a környezetünket is óvjuk a jövő generációi számára. A fenntartható szőlőgazdálkodásban rejlő értékek megismerése mellett arra is odafigyelünk, hogy a rendezvény maga is környezettudatos legyen.
Fenntartható szőlőgazdálkodás és borkészítés
A balatongyöröki borászatok számára a fenntarthatóság nem csupán egy divatos kifejezés – mindennapi gyakorlatukban törekednek a környezet védelmére. A szőlőtermesztés során olyan eljárásokat alkalmaznak, amelyek minimalizálják a vegyszerek használatát, támogatják a biodiverzitást és a talaj egészségét megőrzik. Ez nemcsak a természet számára kedvező, hanem a borok minőségét is emeli, hiszen a tiszta, természetes alapanyagokból készült borok valódi ízvilágot nyújtanak…
https://balatongyorok.hu/programok/oszi-becehegyi-bortura/

3. Emlékezzünk a hősökre – gyertyagyújtás és koszorúzás október 23.
Balatongyörök Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az 1956-os forradalom eseményeinek, hőseinek tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre és gyertyagyújtásra.
helyszín: Balatongyörök – Temető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .