Előadássorozat és Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön 2024. június 6-8.

Előadássorozat és Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön 2024. június 6-8.

1. Tudod mit nézel? – „Szépség és erő” – A sport ábrázolása a művészetben, Kardos Laura előadása a Berta Bulcsu MH-ban június 6. 18 óra.
Közeleg a 2024. évi nyári olimpia, a sport legnagyobb eseménysorozata. Ennek alkalmából belepillantunk a sport ábrázolásának több ezer éves történetébe. Megnézzük a barlangrajzokon, milyen sportot űzött először az emberiség. Megismerjük, milyen intézményes sportágakban versenyeztek az első olimpiákon az ókori görögök, hogyan néztek ki a középkori lovagi tornák, és vajon ki teniszezett a reneszánsz idején. Kiderül, milyen művészek örökítették meg a sportolókat Müróntól Picassóig, és hogy milyen festményeket találunk egy focimúzeumban.
Kardos Laura művészettörténész segítségével ismerkedünk az elmúlt évszázadok művészeti alkotásainak titkaival.

2. Nyitott Pincék Napja a Becehegyi Borospincéknél június 8. 14 órától.
Idén nyáron is kinyitnak a becehegyi pincék, hogy mindenki kedvére kóstolhassa a térség legnemesebb nedűit egy csodás panorámájú borúton!
A jó hangulatról a Zalaapáti Harmonikások folyamatosan gondoskodnak.
A kalandra vágyók a Jurta Hotel által biztosított traktor vontatta szekér szolgáltatását is igénybe vehetik! (Igénybevétel feltételeiről érdeklődjön a szekérnél.)
Várunk mindenkit szeretettel a Szépkilátónál: 14 órától vásárolhatóak meg a boros jegyek a sétatérképpel, illetve a gravírozott poharakkal, egészen 8 óráig. Természetesen vannak pincék és résztvevők, akik 8 óra után is nyitva tartanak.
A Becehegy oldalában híres borospincékben a Balaton-felvidéki Borrégió fínom borai készülnek.
Az eseményre a gyerekek is a szülőkkel tarthatnak, hiszen ínycsiklandó étkek is várnak mindenkire. A helyszínen túrákat is tehetnek a gyerekekkel a közeli hegyekre és természetesen a pincéknél is lesznek érdekességek a kicsiknek. Itt bármely korosztály talál valamilyen programot, amely jó kedvre deríti. A természet közelsége, a borok és ételek, valamint a helyiek kedvessége várja a kiérkezőket a különféle helyi programok alkalmával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .