A Balaton-felvidéki NP-ban Berekjárás az Ordacsehi-berekben, Természetismereti foglalkozás Geotúrák a Bakony-Balaton Geopark szervezésében 2024. szeptember 14.

A Balaton-felvidéki NP-ban Berekjárás az Ordacsehi-berekben, Természetismereti foglalkozás Geotúrák a Bakony-Balaton Geopark szervezésében 2024. szeptember 14.

1. Berekjárás az Ordacsehi-berekben szeptember 14-én és szeptember 28-án
Szeretne többet tudni a berek világáról? Csatlakozzon természetismereti túránkhoz! A több, mint 2 órás túra alkalmával meglátogatjuk az Ordacsehi-berek legjellegzetesebb élőhelyeit, ahol megismerkedünk az itt élő különleges állatokkal és növényekkel.
Ár: 2000 Ft/felnőtt; 1000 Ft/gyerek
Találkozó helye: Berek Világa Látogatóközpont előtt, Fonyódliget, Hangár utca végétől 400 m GPS: 46.754322, 17.599968
Információ:
Kiss Melinda: +36306640404
E-mail: berekvilagalatogatokozpont (@) bfnp (.) hu
Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

2. Természetismereti foglalkozás a Berek Világa Látogatóközpontban szeptember 14.
Ár: 800 Ft/fő/óra
A foglalkozások különböző természetismereti témákat ölelnek fel, mely során a résztvevők megismerkedhetnek a berek élővilágával.
Az időszaknak és időjárásnak megfelelően madármegfigyelés, vízmintavétel és mikroszkopikus élőlények vizsgálata, rövid természetismereti túra, rovarhotel, mű fecskefészek vagy madárodú készítés stb. szerepelhet a programban.

3. Érik a szőlő – geotúra Aszófő és Balatonfüred szőlőhegyein szeptember 14. 9 óra.
Ár: felnőtt: 3000 Ft/fő, kedvezményes: 2000 Ft/fő, gyerek: 1000 Ft/fő
Találkozó helye: Balatonfüred, vasútállomás
„Érik a szőlő” geotúránk Balatonfüred és Aszófő szőlői között kanyarog, melynek során a borút egyik legszebb szakaszát, a vörösmáli műemlék pincesort is útba ejtjük.

4. Fiúk a bányából geoséta a a Csingervölgyben szeptember 14. 10 óra.
Kincs, ami már nincs: az ajkai fekete gyémántot 136 éven keresztül bányászták a Csingervölgyben, a bányaváros ikonikus építményeinek zöme mára mégis az enyészeté lett. Sétánkon bejárjuk a pár évtizede még nyüzsgő alsócsingeri bányatelepet, belépünk az immár lelakatolt épületeibe és közben újra átéljük egy vájár hétköznapját az ék és a kalapács vonzásában.
Találkozási hely: Boldog IV. Károly király kápolna parkolója (Ajka, Feketegyémánt utca és Bányász utca találkozásánál)
GPS: 47.083835, 17.576954
Útvonal (főbb érintett látnivalók): Csingervölgyi mozdony – Kápolna – Kultúrház – Kriptongyár – Temető – Kiserőmű – Bányaudvar – Szénfeladó állomás és vissza a kiindulási pontra
http://geopark.hu/component/jevents/icalrepeat.detail/2024/09/14/2634/-/fiuk-a-banyabol-geoseta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .