A Múzeumok Éjszakája 2024.értékelése érkezett hozzánk

Idén is több százezer látogató országszerte a Múzeumok Éjszakáján!Egyre népszerűbb a Múzeumok Éjszakája vidéken. Idén már számos vidéki kiállítóhely látogatottsága megközelítette vagy akár meg is haladta a fővárosban eddig megszokottat. Köszönhetően annak is, hogy országszerte közel 450 intézmény több mint 2900 programmal várta a látogatókat. Célunk, hogy a magyar kultúrát mindenki számára elérhetővé tegyük,
A rendezvénysorozatnak idén Székesfehérvár és Esztergom voltak a központi kiemelt helyszínei, ahol szintén számos intézménybenünnepelhettük a kultúrát. Esztergomhoz a határ túloldaláról, Párkányból is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakájához, ahol a múzeumok szintén kedvezményekkel és meghosszabbított nyitvatartással várták az érdeklődőket.
A leglátogatottabb múzeumok sorát idén is a Szépművészeti Múzeum vezeti kereken 15 000 látogatóval, második helyen a Magyar Nemzeti Múzeum végzett 13 555 regisztrált belépéssel, a harmadik legnépszerűbb pedig a székesfehérvári Szent István Király Múzeum volt, amelyre 12 620-an voltak kíváncsiak. A TOP 20-as listában szép számmal szerepelnek vidéki múzeumok is, egyebek mellett Székesfehérvár, Kecskemét, Keszthely, Debrecen és Szeged is képviselteti magát intézményeivel.
Idén a legkedveltebb programok között helyet kaptak a Szépművészeti Múzeum esti komolyzenei és jazz koncertjei, Magyar Nemzeti Múzeum kertmozi vetítései, a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban szervezett tradicionális kínai kulturális programok, valamint a Magyar Természettudományi Múzeum gyermekkoncertjei

A következő Múzeumok Éjszakáját 2025. június 21-én szombaton rendezik meg!

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!