BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG 2024. JÚNIUSI HÍRLEVELE:

BfNP  IGAZGATÓSÁG 2024. JÚNIUSI HÍRLEVELE:

„Ha június, akkor Levendula Szedd magad! Idén is megrendezi igazgatóságunk a programot a Tihanyi-félszigeten június 14-től. Jöjjön el Ön is, gyönyörködjön az illatos és látványos levendulamezőben, szedje tele a helyszínen vásárolt aratótáskát és vigye haza a virágokat és az élményt!                        Júniustól újra látogatható a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely és a Salföld Major.
A Salföldi Major rendezvénnyel kezdi a júniusi megnyitását.”

A BfNP Hírei:
1. „Egy szabadabb élet felé…” – Olivér, Orsi, Dolli és Dóri… ő az a négy fiatal vidra, aki tegnap (05.22.) visszanyerte szabadságát öt különböző szervezet együttműködésének köszönhetően.
A teljes cikk itt!!2. Szürkemarhák kihajtása a Mura ártéri legelőire
2024. május 7-én történelmi pillanatokat élhettek át a BfNPI Nyugat-Zala Tájegységének munkatársai. Közel negyven év után legelő állatokat helyeztünk ki az ártérbe.
A Mura folyó árterében folytatott sok évszázados hagyományos gyepgazdálkodás a nyolcvanas évek végére gyakorlatilag megszűnt. Az egykori kaszálókat, legelőket részben szántóként hasznosították, más részük felhagyva elbokrosodott, beerdősült vagy ellepte a nád és az inváziós növényfajok..
A teljes cikk Itt!3. Méhbangó állomány felfedezése
Az idei május különleges meglepetést tartogatott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Balaton–Nagyberek Tájegységében. Egy lakossági bejelentés kapcsán eddig ismeretlen méhbangó (Ophrys apifera) állomány került felfedezésre Kötcse környékén….
A teljes cikk itt!4. Barna kánya fészkelése Zalában
A barna kányának (Milvus migrans) Zala vármegyében több évtizede nem volt ismert fészke, csak revírjei voltak számontartva. Idén tavasszal Nagykanizsa határában került elő fészke, amelyen a madár már kotlott. A Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai folyamatosan nyomon követik a madarakat védelmük érdekében…
A teljes cikk itt!

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!