Médiapartnerünktől Valentin-nap alkalmából érkezett ez a sajtóértesítés.

SZÍV- a motívum, amit nem lehet elcsépelni
A szeretet, a szerelem és a boldogító érzelmek ünnepén, Valentin-napkor minden rózsaszínben úszik, és ismét új értelmet nyernek a szívek, az ajkak, a pillangók formái. Ezeket a motívumokat minden évben újra felfedezik maguknak a kortárs művészek, a designerek, a séfek és cukrászok. A szív sosem megy ki a divatból, mindig megújul, formálódik. Mi pedig oda vagyunk érte. Ahogy Olga Kondratska absztrakt expresszionista festőművész és a NINI is, akiknél szintén minden a szív körül forog Valentin-nap idején.A szív alakja már évszázadok óta jelen van a művészetben. A romantika, a szeretet,  a szerelem és az érzelmek szimbóluma. A közösségi médiában a legtöbbször  használt emojik egyike. Lehet vörös, mint a vér, vagy hófehér, mint a tiszta szeretet.
A kortárs művészek és tervezők számára pedig egy ikonikus forma, ami új lehetőségeket kínál az önkifejezésre. Akár a festészetben, a szobrászatban, a divatban, a lakberendezés terén vagy a gasztronómiában jelenik meg, mindig hordoz magában egy olyan többletjelentést, amit mindenki másként értelmez.
A szív „mesterei”
A szívek megszállottja Romero Britto brazil festő és szobrász is, aki élénk színekkel, és olyan visszatérő mintákkal fejezi ki a remény, az álmok és a boldogság fogalmát, mint a szívek, a virágok, az ajkak és a szárnyak. Művészetében ötvöződik a pop art,  a kubizmus és a graffiti.
Olga Kondratska festőművész például a szeretet és a szerelem univerzális szimbólumain keresztül mutatja be az absztrakt expresszionista stílus mélységének és az emberi érzelmek sokszínűségének ötvözetét. Vibráló színeivel és
szenvedélyes, jól látható ecsetvonásaival szinte életre kelti a szerelem és a szeretet  határtalanságát.A divat rajongói is megtalálják a szerelem motívumát NINI „Love Bag” kollekciójának legújabb modelljei között, amiben a tervező a szív formát jeleníti meg. Mert bizony a  szív nem csak egy szobor, egy festmény motívum, vagy egy ékszer képében mutatható meg, hanem egy menő táskaként is. Ha pedig egyszerre szeretnénk élvezni a képzőművészet és divat nyújtotta élményeket, akkor érdemes meglátogatni februárban a NINI BOUTIQUE-t, ahol Olga Kondratska műalkotásai és a Love Bag kollekció darabjai találkoznak.A szeretet és a szerelem egyik legismertebb köztéri szobra azonban nem egy szív, hanem maga a szó, LOVE, melynek óriási, játékos betűi bármilyen közegből kortárs  kiállítói teret varázsolnak. Robert Indiana alkotása már mindenhol ismert a világon,  pedig egy megrendelésre készült karácsonyi képeslap formájában jelent meg először.
Jeff Koons Hanging Heart (Magenta és Arany) nevű alkotása szintén a szív-formát emelte a magasba, méghozzá szó szerint. A magenta színű, rozsdamentes acélból  készült szív, amit aranyszínű szalagok kereteznek, szinte súlytalanul lebeg a föld felett. A pazar alkotás a Celebration sorozat része, amit a művész 1994-ben indított el a Balloon Doggal. 
A Valentin-nap alkalmából számos olyan művészeti és designkiállítást rendeznek a fővárosban, ahol a szív formája lesz a központi téma. Ezek az események  lehetőséget kínálnak arra, hogy újra felfedezzük és megünnepeljük ezt az ikonikus szimbólumot, ami mélyen ott van a szerelmi kapcsolatainkban, a baráti és családi összetartozásban.

 

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!