Farsangi Bálok, Farsangi Disznótorosok, Nemzetiségi Bálok, Koncertek 2024. február 1-6. 120 program 3 oldalon!

Február első Jeles Napján a Medvejóslás eldönti, meddig tart még a tél? – Mi is ellenőrizhetjük az Állatkertekben, Vadasparkokban. Például a Budakeszi Vadasparkban, a Debreceni, a Pécsi, Veszprémi Állatkertben, a Kecskeméti, Nyíregyházi Vadasparkban is. de nem pihennek a Veresegyházi Medveotthonban sem!A következő időjósló Jeles névnap Dorottya február 6-án. A legendák szerint Dorottya a keresztényüldözések idején élt előkelő családban. Miután kikosarazott egy római helytartót, a kor szadista szokásai szerint megkínozták, majd lefejezték.
Régi időkben Dorottyához fordultak azok, akik a szegénységtől, a szégyentől, a hamis vádaktól és a szenvedéstől kértek szabadulást. A szenvedők közül is főként a várandósok és a szülésznők fohászkodtak Szent Dorottyához könnyű szülésért.
Időjóslás: „Ha Dorottya még szorítja, Julianna tágítja” Ha Dorottya napján fagy, akkor Julianna napjára, február 16-ikára megenyhül az idő. Ez azért is fontos, mert a tavaszra váró váró emberek Juliannától várták a tél szorításának enyhülését, a jobb időt, a természet ébredését. Viszont, „ha “Dorottya locsog, akkor Julianna kopog”!
Ez a nap dologtiltó nap volt, az asszonyok nem varrhattak, nehogy megfájduljon az ujjuk.
Ha ezen a napon esett az eső, annak a juhászok örültek, mert úgy vélték, hogy akkor bőséges tejhozamra számíthatnak abban az évben.
A „leghíresebb” Dorottya Farsangot Kaposváron 2020 óta nem tartották meg. Az idén bepótolják az elmaradást!!

Farsangi Bálok, Farsangi Disznótorosok, Nemzetiségi Bálok, Koncertek 2024. február 1-6. I. oldal: a hét Jeles Napjai, Programok Budapesten, Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében.

Budapesten:                                                                                                                            A Stand Up Comedy Humortársulat aktuális előadásai:                           

1. Ismerős Arcok 25 – Jubileumi Szimfónikus koncert a Kongresszusi Központban február 2. Vendégek: a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Ferenczi György (Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák), Mező Misi (Magna Cum Laude), Papp Gyula (ex-Mini, Skorpió, Dinamit, Kormorán, P-Mobil) .
2. XXVII. Csángó Bál a Millenárison február 3. 19 óra.
3. Görög Farsang a XV. Csokonai MH-ban a Mydros együttessel február 3. 18 óra. 4. Sváb bál Békásmegyeren a KH-ban február 3. 17 óra.
5. Alma Együttes Farsangi koncertje a Táncsics M MH-ban február 4. 10 óra.

Pest megyében:                                                                                                                     A Ráckevei Tourinform aktuális programjai a honlapjukról:                  Szinházi Vendégelőadások, Bálok, Mozgómozi a Ráckevei Kistérségben, a Kis-Duna mentén 2023. február 2-6.6. Farsangi Sváb Bál Dunaharasztiban a JAMH-ban február 4. 20 óra – a Haraszti Fiatal Svábok Egyesülete Farsangi Bálja. Zene Heimatklang és a Haraster Dorfmusik zenekarok
7. XII. Kistarcsai Böllérfesztivál a Csigaház melletti téren február 3. 8. Jótékonysági Farsangi Bál Párizsi hangulatban Pilisszántón az Ált. Iskolában február 3. Zene Die Adlersteiner. 9. Író-olvasó találkozó Faragó Andrással és Lakatos Andrással Tahitótfaluban a Népházban február 2. 18 óra.
10. Hogyan értsük félre a nőket? 2. – Csányi Sándor önálló estje Vácon a MIMK-ban február 2. 19 óra.
11. Farsangi Mulatság – Népzenei gyermekkoncert a Kolompos együttessel Vácon február 3. 10 óra
12. Neil Simon: Mezitláb a parkban Vácon a Dunakanyar Szinházban február 3. 19 óra. Orlay produkció.
13. Filtol Zenekar zenés estje Vácon február 3. 20 óra.
14. Farsangi bál az Áprily iskoláért Visegrádon a Magyar László Tornacsarnokban február 3. Zene Dunabogdányi Sváb zenekar és a Judy in the Sky.
15. Farsangi Mulatság Perbálon február 3. 16 óra, A Német Nemzeti Önkormányzat szervezése.16. Medvecsalogató a Veresegyházi Medveotthonban február 2.
17. Farsangi Bál Pilisszentivánon február 3. Zene Werischwarer Buschen
18-20. Alma Együttes koncertje Solymáron február 3. 10 óra, Őrbottyánban 3-án 15 óra, Csömörön 4-én 16 óra.
21. Budakalászi Vállalkozók Bálja a KKMH-ban február 2. 20 óra. Zene Brillantin Zenekar.
22. Dos Diavolos – Ganxta Zolee és Takács Vilkó koncertje Budakalászon a KKMH-ban február 3. 20 óra

Fejér megyében:
23. Családi Farsang Székesfehérváron a Csalai KT-en február 2. 17 óra.
24. Zenés Borkóstoló Székesfehérváron az Öreghegyi KH-ban február 3. 18 óra.
25. Cimborafarsang Rácalmáson a Művelődési Házban február 5.

Komárom-Esztergom megyében:
26. Péterfy Bori & Love Band koncert Tatabányán a Roxxy Musicban február 2. 20 óra.
27. Szlovák farsangi batyus bál Tatabányán a Puskin MH-ban február 3. 18 óra.
28. Régiós Svábbál Tarjánban a Sportcsarnokban február 3. 19 óra. Zene Szomorer Jungs és a Tarianer Spitzbuam. 29. Farsangi Batyus Sváb Bál Vértessomlón a Sportcsarnokban február 3. 20 óra. Zene Die Eber Kapelle.
30. Farsangi Mulatság Oroszlányban a 70 éves városban február 2. 19 óra. Zene Lecsó zenekar és a Schemlinger Musikanten.
31. Eszeveszett Primadonnák, avagy nyakig a slamasztikában – vígjáték Oroszlányban február 3. 19 óra. A Pesti Művész Szinház előadása.

Folytatások:
Farsangi Bálok, Farsangi Disznótorosok, Nemzetiségi Bálok, Koncertek 2024. február 1-6. II. oldal: Programok a 3 Balatoni, a 2-2 Nyugat- és Dél-Dunántúli és Bács-Kiskun megyében.
III. oldal Programok az Alföldön Csongrád-Csanád megyétől, a 3 Észak-Magyarországi megyében és Magyar fellépők néhány Felvidéki rendezvényen.

Színkiemelések:
Farsangi Disznótorosok narancssárga
Farsangi Bálok Piros, Nemzetiségi Bálok Piros Döltbetüs.
Szinházi Vendégelőadások Barna,
Behívható és Partnerprogramok zöld.

Forrásaink:  programturizmus.hu,  jegy.hu,  csodalatosmagyarorszag.hu,  Facebook oldalak,   nemzetiségi zenekarok fellépései,  Az internet aktuális oldalai, Partnereink  Honlapjai, Beküldött rendezvények..   A megjelentetni nem kívánt programokat, illusztráló képeket kérésre azonnal töröljük.

Adatvédelmi Tájékoztató – Adatvédelmi Irányelvek.

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!