A Kőrös-Maros Nemzeti Park sajtóértesítése.

Túzok Vándorkupa – alkotói pályázat felhívása
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található túzokos települések általános- és középiskolában tanuló diákok részére.A felhívás célja a nyeremény kupa által, a túzok, mint fokozottan
védett, kipusztulással fenyegetett madárfaj széles körű megismertetése,  illetve a fiatal generáció közvetlen természeti környezetének felfedezésére, megóvására való ösztönzése.
Beküldési határidő: 2024. április 4. (csütörtök) 12.00
A beküldésre kerülő alkotásokon kérjük feltüntetni a készítő nevét, címét és elérhetőségeit, valamint az iskola nevét és címét is.
A nyertes és családja 1 teljes éven keresztül kedvezményesen látogathatja az Igazgatóság fogadó helyeit és részterületeit, illetve 1 alkalommal, szintén szabadon egy egész napos természetvédelmi programon vehet részt osztályával az Igazgatóság szakmai szervezésében.
A pályázatban a nyertesen kívül további II. és III. helyezettek, illetve különdíjasok is értékelésre kerülnek, akik szintén értékes nyereményekben részesülnek.
Eredményhirdetés 2024. május 4-én a VII. Túzokfesztiválon lesz a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban, Dévaványán.
A települések listáját, ahonnan várjuk a beérkező munkákat innen tölthetik le.
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
5541 Szarvas, Pf.: 72.
Telefon: 66/313-855.

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!