A Balatongyöröki Tourinform aktuális Programja az Art Piknik sorozatban és a Györöki Juniális 2024. június 14-15.

A Balatongyöröki Tourinform aktuális Programja az Art Piknik sorozatban és a Györöki Juniális 2024. június 14-15.

1. Art Piknik: muzikális bestiák: a boszorkánykonyha – Bősze Ádám zenetörténész „rémes” előadása Balatongyörökön a Bertha Bulcsú MH-ban június 14. 18-19.30 között.
Az Art Piknik beszélgetés- és előadássorozatunk következő vendége Bősze Ádám zenetörténész, aki legújabb, Muzikális bestiák címet viselő előadássorozatának első részével érkezik.
A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.
Boszorkánykonyha
Van-e boszorkány a Macbethen túl? Hogyne lenne, nem is egy! Nem beszélve arról, hogy az operairodalom mellett a tisztán hangszeres zenében is előbukkannak. A 19. század első fele, a koraromantika zeneszerzői különösen vonzódtak e földöntúli lényekhez, akik közül e borzongató világ legvonzóbb és legijesztőbb képviselőivel ismerkedhetünk meg most sokféle muzsikán, színes ábrázolásokon és izgalmas elbeszéléseken keresztül…

2. Györöki Juniális június 15. 16 órától a móló melletti sétányon.
Valamennyi balatongyöröki civil szervezettel és a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár közösen szervezve.
„Kóstolják meg az általunk sütött, főzött finom ételeket (Babgulyás, Halászlé, Lecsó, Palacsinta, Pincepörkölt, Töltött káposzta) és italokat!
Látogassanak ki egy kellemes estébe nyúló délutánra a móló melletti sétányra! Ismerkedjenek meg a györöki civil szervezetekkel és tevékenységükkel.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .