Csobánci várostromló geotúra – kőtengeri kikötővel február 10. 10 órától.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Februári Hírlevelét keressétek az oldalmenüben, Aktuális geotúrájukat itt közöljük Minden Kedves Érdekklődő Számára:

Csobánci várostromló geotúra – kőtengeri kikötővel február 10. 10 órától.Találkozó helye: Gyulakeszi, Kisboldogasszony-templom melletti parkoló GPS: 46.867550, 17.481072
Ár: Felnőtt: 2000 Ft/fő, gyerek: 1000 Ft/fő
„Geotúránkon meghódítjuk az egyik legszebb vulkáni tanúhegyünk, a Csobánc várral megkoszorúzott csúcsát, majd egy eldugott, de annál különlegesebb kőtengert fedezünk fel.A Csobánc lábától indulva felkaptatunk a különleges hangulatú várat hordozó és lebilincselő panorámával kecsegető hegytetőre. A felfelé vezető ösvény is tartogat számunkra kultúrtörténeti és földtani látnivalókat: elhagyva a „Rossz-templom” néven elhíresült 13. századi omladozó falú épületet, kanyargós úton, lávafolyáson és bazaltoszlopok elmosódottan látható sokszögletű tetején lépkedve érünk el a hegytetőn magasodó várhoz. Falaiban visszaköszönnek a tanúhegy sötétszürke vulkáni kőzetei. Árnyékában megragadjuk az alkalmat, hogy felelevenítsük a vár dicső történelmi múltjának legérdekesebb fejezeteit.
A legmagasabb pontra is felmerészkedünk, ahonnan a Tapolcai-medence vulkánjainak többsoros koszorúja ölel körül minket. Ezen a csodálatos helyszínen képzeletben visszautazunk az időben több millió évet, és felforrósítjuk a Balaton-felvidék kihűlt vulkánjainak világát.
Ki gondolná, hogy a Csobánc lábánál is rejtezik egy gyönyörűséges kőtenger, ami a Papsapka-kövek névre hallgat? Teljesen egyedi formakincsét felülről és oldalról is megcsodálhatjuk.A geotúra érint egy kuriózum-számba menő, homokkőben kialakult kis barlangot is.
A program után felnőtt résztvevők számára lehetőség nyílik a Tapolcai -tavasbarlang kedvezményes látogatására. A kedvezményre jogosító kupont a túrán adjuk át a résztvevők számára.”
„Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!”
Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16.00 óráig
A túra legalább 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.
Túra nehézségi foka: közepes

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .