Libadalom Etyeken a Rókusfalvy Birtokon 2023. november 11.

Etyek nevezetes Borközségében természetesen nem múlhat el Márton Nap „Libabuli” nélkül. Az érkezett sajtóértesítésre szívesen hívjuk fel a figyelmét Minden Kedves „Etyekbarát Ovasónknak”

Libadalom Etyeken a Rókusfalvy Birtokon 2023. november 11.

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.”

„Nem vennénk a lelkünkre, ha miattunk éheznél és szomjaznál egész évben, ezért november 11-én, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várunk a Rókusfalvy Birtokon.
Az elmúlt évek hagyományai alapján, november 11-én Libadalommal készülünk a Rókusfalvy Birtokon!
Az egésznapos eseményt Márton napi programokkal töltjük meg és gasztronómiai kínálatunk is eszerint fog alakulni – a Rókusfalvy Fogadóban pedig Márton napi menünk november 4. és 18. között lesz elérhető.A felnőtteknek 🍷 borbárral a gyerekeknek pedig mustfröccsel készülünk!”

Programok:
• 10:00 Kapunyitás és nevezés a Libafutamra
• 10:00 – 18:00 Márton napi finomságokat tálal a Rókusfalvy Fogadó
• 11:00 – 12:00 Libafutam a szőlőben
• 13:00 Pincetúra pohárral a kézben
• 12:30 Élőzenei koncert – Late Beggars
• 13:00 Eredményhirdetés
• 15:00 DJ
• 18:00 Várható záróra
Asztaltípusok és foglalás:
https://rokusfalvyetyekwebshop.myshoprenter.hu/martonnapi…

Ha netán lenne olyan olvasónk, akinek ez újdonságot jelent, röviden bemutatjuk Médiapartnerünket, az Etyeki Borvidéket: /forrás: http://etyekiborut.hu/borvidek-jellemzese/
Etyek Fejér megye északkeleti peremén, az Etyeki dombság kezdetén, a Zsámbéki medence szélén, Budapesttől 26 km-re fekszik.
A környék szőlőtermesztő kultúrája több száz évre nyúlik vissza.
Már a rómaiak idejében is foglalkoztak szőlőműveléssel ezen a területen, a szőlőtermesztés hagyományait azonban csak a törökök kiűzése után, az 1700-as évek elejétől kezdve ismerjük.
Az etyeki bort – felfedezve annak kiváló tulajdonságait pezsgő készítéséhez – a századforduló után szinte kizárólagosan Törley József budafoki pezsgőgyára vásárolta fel, és ez jelenleg is így működik!
Az Etyek-Budai Borvidék jelentősége nagyott nőtt a budai borszőlők kipusztulásával.
A borvidék területe két részre oszlik:
Etyeki körzet: Bicske, Csabdi, Etyek, Kajászó, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Vál.
Budai körzet: Budajenő, Budakeszi, Pilisborosjenő, Telki, Üröm, Tök.
Az Etyeki Borünnepek sora nemcsak a környékbeliek, hanem a Budapestiek kedvelt rendezvénye, Etyeket szokás Budapest szőlőskertjének is nevezni.Rókusfalvy Pál, Etyek Neves Borásza sokat tett „Budapest Szőlőskertje” népszerűsítéséért, megkapta a Nemzeti Bormartekingért Felelős Kormánybiztos kinevezését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .