Zöld határ túra az Aggteleki Nemzeti Parkban július 24. 9 órakor.

Zöld határ túra az Aggteleki Nemzeti Parkban július 24. 9 órakor.

Utunk a Baradla–Domica-barlangrendszer természetes bejáratait köti össze. Hegyek, völgyek és mélybe tűnő karsztpatakok kísérik utunkat.
Útvonal: Aggtelek-Domica (SK)-Aggtelek.
Találkozó: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Információs iroda előtt.
Hossza, időtartama: 10 km, 4 óra.
A túra előzetes bejelentkezéssel (legkésőbb július 23-ig) indul, min. 5 egész jegy megváltása esetén. A részt vevők maximális létszáma 30 fő.

Baradla-barlang
Rövid túra

Részvételi díj: 2000 Ft/fő – teljes árú, 1500 Ft/fő – kedvezményes
Információ: Információs iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

A múlt heti programban a Parkhoz tartozó Bodrogzúgban jártunk.
Ezen a héten is veszünk egy érdekességet az ANP honlapjáról.
A Világörökség:

A világörökségi helyszínek olyan kulturális vagy természeti szempontból egyedinek számító értékek, melyeket az UNESCO Világörökség Bizottsága határozata alapján a Világörökség Jegyzékbe felvett. A program célja az emberiség kulturális és természeti örökségének védelme, azok nyilvántartásba vétele. A Világörökség Egyezmény elfogadására 1972-ben került sor. Az egyezményhez Magyarország 1985-ben csatlakozott, és eddig 8 helyszínnel képviselteti magát. Ezek között egyetlen természeti világörökség szerepel, az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai, melyek 1995-ben nyerték el ezt a címet, mint a földtani és felszínalaktani folyamatok fenntartható példái. A Világörökség Egyezmény szabályzata értelmében a Világörökség címre csak a legkiemelkedőbb, viszonylag sértetlen természeti értékek pályázhatnak, amelyek megőrzése biztosítható.
A teljes oldal: https://anp.hu/vilagorokseg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .