XVI. Egri Régi Skoda Találkozó, Hobo Zenés Irodalmi Estje Egerben 2019. május 17-19.

A következő hétvégén érdemes lesz Egerben nosztalgiázni. A történelem, a borok és a fürdők városában ezúttal a közelműlt történelmének, a 70-es, 80-as évek Csehszlovák sztárjai, a Skodák adnak egymásnak, nézőiknek, nosztalgiáznak találkát. A SOKSZÍNŰ autókon kívül Hobo zenés irodalmi estje is Egerbe várja az érdeklődőket. Az információkat Partnerünktől az Eger Város Turisztikai Nonprofit KFT-től, a visiteger.com – tól kaptuk.

XVI. Egri Régi Skoda Találkozó, Hobo Zenés Irodalmi Estje Egerben 2019. május 17-19.

1. XVI. Egri Régi Skoda Találkozó a Belvárosban május 17-18-19.
18-án szombaton rajt 8 órától Egerből – Miskolctapolcára és vissza.
Több állomással, kúltúrális és technikai állomással. Miskolctapolcán ebéddel. a túra hossza kb.: 150 km.

19-én vasárnap 8 órától autós felvonulás Egerben, majd az autók kiállítása a belvárosban

2. Hobo zenés irodalmi estje az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban május 17. 19 óra
Ady Endre: A föltámadás szomorúsága

Belépő: elővételben 2500 Ft, napján 3000 Ft
Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, www.jegy.hu
„Mára lassan az elviselhetetlenségig jutott hazánkban a gyűlölködés, amit a média és a politika kézenfogva gerjeszt. Ez engem nagyon zavar! Korábbi előadóestjeimen, lemezeimen reagáltam már a saját koromra, mindig az ember helyét és felelősségét boncolgattam. Mindig válaszokat keresek – ezúttal Adyn keresztül teszem ezt, vannak ugyanis olyan Ady-versek és -publicisztikák, amelyeket mintha ma írt volna. Nem Ady-körképet szeretnék azonban adni! Azokat a verseket és szövegeket mondom el, amelyekben megmutatkozik az útja végéhez közeledő férfi nem lankadó felelősségű, harcos, ostorozó hazaszeretete Európa közepén, viszonya a múlthoz, a történelemhez, sorstársaihoz, a Nyugathoz, valamint hálás emlékezése elmúlt szerelmekre, álmokra és reményekre…” – mondta Hobo
Rendező: Vidnyánszky Attila Zene: Fekete Kovács Kornél
Az előadás az Ady Endre emlékév 100 év 100 vers rendezvénysorozat része.

3. Régiségvásár Egerben május 19.
A Régiségvásár Egerben, mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát! Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja.

Köszönjük az információkat visiteger.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..