XII. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon 2018. július 11-15.

Derekegyház községe Csongrád megyében Szentestől 13, Hódmezővásárhelytől 26, Orosházától 24 km-re található. A kis település hagyományos,nagyhírű nyári rendezvénye felpezsdíti a falu életét, messzi vidékről vonzza a vendégeket. A híres Palacsintafesztiválról érkezett szíves rendezvény-meghívót megosztjuk Minden Kedves Olvasónkkal.

XII. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon 2018. július 11-15.

Az idén négy napon keresztül folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. A házigazdák szerint palacsintából lesz a kerítés is! Szerdán) 16 órától egészen szombat éjfélig folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.
A fesztiválok során több rekord is született itt : legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, megszületett a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsinta, 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több, mint 24 000 db készült el egy nap leforgása alatt. Ebben az évben rekordkísérlet nem lesz, hiszen úgy gondolják a szervezők, hogy rekord nélkül is népszerű a rendezvény, illetve nem szükséges ez a formalitás ahhoz, hogy a derekegyháziak és környékbeliek összetartását ismét bebizonyíthassák.
Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták, palacsintaevő verseny és palacsintatánc flashmob várja az édes élet élvezőit.

Az érdeklődők megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik!

A fesztivál hétköznapjain a “házigazda” szerepet minden nap más környékbeli település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként, melyet élőzenés koncertek követnek.
Csütörtökön fellép Varga Miklós, pénteken Kalapács József és Rudán Joe ad élő koncertet, szombaton pedig a derekegyházi produkciókat követően a Groovehouse veszi birtokba a színpadot.

/A részletes programot is megkaptuk, itt tanulmányozható !!/

Palacsintatánc!
A közös palacsintasütés mellett az idei fesztiválon együtt táncolhatunk! Az egyszerű koreográfia elsajátítható az 5 napos fesztivál ideje alatt.

A Palacsintafesztivál hétvégéje egyben a VB döntőé is, így a rendezvény tematikájában hangsúlyos szerepet kap a futball.

Helyszín: Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár parkja (6621 Derekegyház, Köztársaság tér 8.)

Köszönjük az információkat, elolvasva csak csettinteni tudunk a programokhoz !!!!

Adatkezelési Tájékoztató !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..