X. Keceli Meggyfesztivál 2019. június 7-8.

A Keceli Meggyfesztivál az évek során az ország egyik legismertebb gyümölcsfesztiváljává és egyben a termelők legnagyobb szakmai programjává nőtte ki magát. Az idei fesztivál a 10. jubileumi, ezért különös figyelemmmel állították össze programjait. Erről érkezett sajtóértesítés és szíves meghívó, amit örömmel osztunk meg.

X. Keceli Meggyfesztivál 2019. június 7-8.

Minket, meggyfogyasztókat leginkább a szakmai konferencia az a része érdekel, hogy sajnos az idén Kevesebb és drágább lesz a meggy!
“Országosan harminc százalékkal kisebb meggytermés várható idén, ami a piacokon is áremelkedést hoz. Tudjuk persze, hogy a gyümölcshozam tekintetében minden évben van némi rizikófaktor. Van ami viszont 10 éve állandó a keceli Fresh Fruit TÉSZ Szövetkezet háza táján, az pedig az egy évtizede életre hívott Keceli Meggyfesztivál, mely a legelső alkalomtól fogva a gazdáknak hívatott meghálálni az együttműködést és az égig repíteni a keceli meggy hírnevét.
Persze, időközben egyre szélesedett a fesztivál közönsége is, mivel a meggyes étkek és programok mellett egyedülálló zenei kínálat várja itt a vájtfülűeket.
A meggyfesztivál tehát épp a fő fajta szüretének kezdetén éri majd a termelőket, és az érdeklődőket. Ennek köszönhetően, idén is többféle meggyes finomsággal készülnek a szervezők.
A híres keceli meggy köré épített kétnapos rendezvényen a sportprogramok mellett az egy évtizede megszokott igényességű zenei kínálatra számíthatnak a résztvevők.

Pénteken délután 17 órakor szó szerint nekifuthat aki szeretne a kétnapos szórakozásnak. A pénteki NeKiFuTás és a szombati Bringatúra a sportkedvelőket csábíthatja majd Kecel központjáva. A zenei csemegék pedig – mint a Turnaround koncert, a Takáts Tamás BluesBand, a Szürke Verebek fellépés, a Nincs ott semmi együttes, a Jóvilágvan és a Volvox zenekar pedig a táncolni, énekelni vágyókat.”
Programok:
PÉNTEK
09.00 Meggyszakmai konferencia, ültetvénylátogatással
17:00 Nekifutás
18:00 Hetreckék, Musical Studió műsora
19:30 Turnaround koncert
21:15 Vigyázz, kész, tűz! 10 éves a Meggyfeszt! Ünnepi pillanatok!
22.00 Takáts Tamás BluesBand

SZOMBAT
08.00-tól Bringatúrák indulása
12.00 Meggymagköpő
15.00 Csettegőverseny
16:00 Napsugár együttes
17:00 Versenyek eredményhirdetései
17:30 Szürke Verebek zenekar
19:30 Nincs Ott Semmi együttes
21:00 Jóvilágvan koncert
22:45 Volvox koncert

A szervezők pénteken estére meglepetéssel is készülnek. Ezért, meg mert 10 éve tudható, hogy ez egy igényes fesztivál, érdemes lesz ellátogatni Kecelre június 7-én és 8-án.

Kecel egy 8000 fős Alföldi város, Meggyfesztiváljának mindenképpen a Kis Települések Nagyhírű Rendezvényei közé való!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..