VI. PirosLábos fesztivál – Nyitott porták Szigetmonostoron 2019. október 5. 10 órától 22 óráig. Kis Települések Nagyhírű Rendezvénye!

Október első hétvégéjére nem könnyű a sok érdekes program közül kiválasztani a Kis Települések Nagyhírű Rendezvényét. Az elsőről annyit mondanék, Budapesthez közelsége, az egyszerű programok gazdagsága már évek óta vonz Szigetmonostorra, remélem az idén végre sikerül eljutnunk a Piros Lábasokhoz a Szentendrei szigetre. Szigetmonostorra akkor is jellemző a “barátságos kis falucska” jelzője, ha az ófaluhoz hozzáragasztották Horány üdülőtelepének keleti és déli részeit.

VI. PirosLábos fesztivál – Nyitott porták Szigetmonostoron 2019. október 5. 10 órától 22 óráig. Kis Települések Nagyhírű Rendezvénye!

A rendezvényhez csatlakozó nyitott porták az ófalu főutcájában várják a vendégeket, számuk és az ide látogatók száma évről évre nő, együtt a népszerűségével. Ez egy kedves, családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet, akik felelevenítik az egykori falusi porták hétköznapjait, népi ízeit, hangulatát.
A környékről és a zömmel Budapestről érkezett látogatók megismerkedhetnek a szőlőpréselés, a must- és borkóstolás örömeivel. Az idén smét gazdag zenés, színházi, irodalmi, kulturális és gasztronómiai programokra számíthatnak.
A szigetmonostoriak így értékelik a rendezvényt:
“Örömünneppé emelkedett egynapos fesztiválunk új lendületet adott kis falunk közösségének, a harmadik Piros Lábos fesztiválon tovább színesednek a nyitott porták családi programjai. Idén is visszavárjuk a fűszeres vidéki élet szerelmeseit!”

A kezdési időpont 10 óra. A Kossuth téren a megnyitó után indul a felvonulás, nyitnak a kézművesek.
Programok a nyitott portákon és udvarukon, a Nagyszínpadon, a plébánia udvarában stb.
Részletesebb program a fesztivál honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..