Ünnepi Programok, Orgona hangverseny, Gasztronómia, Kiállítások Hódmezővásárhelyen 2020. augusztus 20-23.

Ünnepi Programok, Orgona hangverseny, Gasztronómia, Kiállítások Hódmezővásárhelyen 2020. augusztus 20-23.

1.XXVIII. Augusztusi Zenei Napok a város különböző helyszínein augusztus 15-20.
Részletes program a mellékletben!

2. Szent István napi városi megemlékezés augusztus 20-án 9.00 órától.
Városi ünnepségek beszédekkel, koncertekkel, kenyéráldással, Városi kitüntetések átadásával.
Részletes program a mellékelt plakáton olvasható!

3. Augusztusi kavalkád és Borfürdő augusztus 20-23.
Az augusztus 20-i rendezvények HELYETT az idén ugyan szerényebb formában, de változatosan összeállított programok, hangulatos környezetben, 3 helyszínen: A strandfürdő hátsó, ligetes részén, árnyas fák alatt lesz a Borfürdő. A piac-csarnok előtti területén Néptáncbemutatók és táncház, illetve a Somogyi domb környéki sportpályáknál a sportprogramok.
Minden részlet a mellékelt plakáton olvasható.

4. OrgonaPont hangverseny a Református Ótemplomban augusztus 22. 20 órától.
A Filharmónia Magyarország szervezésében ismét OrgonaPont hangversenynek ad otthont a hódmezővásárhelyi Református Ótemplom. A Concerto bel canto című koncerten Balatoni Sándor orgona- és Kuti Ágnes szoprán énekművész estjét élvezhetik a főtéri templomba ellátogatók. A koncertre jegyek elővételben szerda kivételével hétköznap délelőttönként válthatóak Hódmezővásárhelyen, az ótemplomi lelkészi hivatalban, a Zrínyi u. 5. szám alatt. A részletes műsor alább: https://www.facebook.com/events/917525132087232; https://bit.ly/2ZWmXdJ

5. „Nyári Konyha” gasztro workshop sorozat harmadik programja: Etnobotanikai kalandozás a kiskertben a Népművészeti Tájházban augusztus 22. 15-18. óra között.
A Népművészeti Tájházban megrendezésre kerülő program célja, hogy megismertesse a hagyományos konyhatechnika néhány olyan jellegzetes elemét, amelyek ma is jól alkalmazhatók és korunk egyes kihívásaira is választ adhatnak. A hagyományok megismerése mellett a különböző technológiák alapjait és praktikáit is ki lehet majd próbálni.
A workshopokon való részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött
Részletek a mellékelt plakáton!

Időszakos kiállítások:
6. augusztus végéig látogatható „Az én újságom 130” vándorkiállítás a Németh László Városi Könyvtár előcsarnokában.

7. augusztus 30-ig tekinthető meg Eifert János fotóművész „Visszapillantás (1964-2020)” című életmű kiállítása az Alföldi Galériában.

8. szeptember 15-ig tekinthető meg Dömötör Mihály Metamorfózis című kiállítása az Emlékpont Galériájában.

9. szeptember 27-ig tekinthető meg a Kiss Lajos néprajzkutató, múzeumigazgató emlékére rendezett Múzeumőr című kiállítás, valamint a Kiss Lajos nyomdokain haladva című kiállítás a Tornyai János Múzeumban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .