Újra Várja Vendégeit Gyula városa.

Újra Várja Vendégeit Gyula városa.

A Történelmi Fürdőváros, Gyula Partneroldala, a vistgyula.com honlapjáról tudtuk meg.
“A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések május 14-én bejelentett további enyhítésével egyértelművé vált, valóban újra elindulhat a hazai turizmus. Gyula az ország egyik vezető turisztikai desztinációjaként, a belföldi utazók egyik legkedveltebb úti céljaként végre újra megmutathatja magát és értékeit a vendégeknek! Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, és a kényszerű leállás időszakában is mindent megtettünk azért, hogy előrelépjünk: a Várfürdőben, a kiállítóhelyeinken és a város számtalan szálláshelyén is felújításokkal, előrehozott karbantartási munkálatokkal készültünk arra, hogy a lehető legjobb formánkban térhessünk vissza a pályára. Intenzív párbeszédet folytattunk a turisztikai szektor szereplőivel, ezzel az összeállítással pedig szeretnénk minél teljesebb képet adni arról, mivel várjuk a hozzánk érkezőket.”

1. Gyulai Várfürdő
A város legnagyobb turisztikai attrakciója, a Gyulai Várfürdő 2020. május 30-tól újból várja vendégeit! Hosszú idő telt el, a fürdő kényszerű leállása óta, ez az időszak azonban hasznosan telt. A fürdőben számos felújítást, karbantartást végeztek le, és felkészültek arra is, hogy a kikapcsolódni vágyó vendégeket a megfelelő biztonsági intézkedések mellett fogadhassák. Az óvintézkedések mellett fokozatosan bővítik szolgáltatásaik kínálatát, hogy ezt látogatóik minél biztonságosabb körülmények között élvezhessék. Ezért kérik vendégeiket is a szíves együttműködésre, mely a látogatók és kollégáik egészségének megóvása érdekében történik.

A Gyulai Várfürdő a szükséges korlátozások mellett, minden nap 9:00–18:00-ig tart nyitva.

Belépőjegy 990,- Ft egységáron vásárolható, 6 éves kor alatt ingyenes. Belépés a Kőhídon és a Nyári pénztárnál lehetséges.

Létszámkorlátozással egyelőre a következő medencél üzemelnek:
Gyermek Víziparadicsom élményelemek nélkül
Hullámmedence hullám nélkül
Csúszdás medence csúszdákkal és vízi ösvénnyel.

2. Gyulai Vár:
Május 22-től – a hagyományos hétfői múzeumi szünnapok kivételével – a megszokott nyitvatartással, naponta 10-18 óra között fogadják a látogatókat a várban.
A várban bejárható részek a várudvar, a torony és a gyilokjáró. A vár kényszerűen beszűkült szolgáltatásait óránkénti vártörténeti ismertetővel pótolják, amelyen a részvétel valamennyi látogató számára díjtalan. Ezeken a „vezetéseken” – miként a kiállítóhely többi részén is – különösen odafigyelnek a vendégek biztonságára, így a szociális távolságtartásra és a fertőtlenítésekre, illetve a kézfertőtlenítés lehetőségének biztosítására.

Jegyárak Teljes árú: 1.050 Ft Kedvezményes: 525 Ft
A kedvezményes jegyeket igazolvány felmutatását követően 6–26 év közötti nappali tagozatos diákok és 62 év feletti felnőttek vehetik igénybe.
6 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes.

3. A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kávézója 2020. május 6. óta újra várja a vendégeket.

4. A gyulai vár melletti Rondella Terasz tervezett nyitási időpontja: 2020. május 26.

VENDÉGLÁTÁS ÉS PROGRAMOK
A Tourinform iroda nyitási időpontja: 2020. május 29.
A városi garantált programok szintén május 29-től érhetőek el.
A gyulai éttermek, cukrászdák és kávézók döntő többsége – köztük városunk legismertebb cukrászdája a Százéves is – kihasználja a héten bejelentett enyhítés adta lehetőséget, és a terasz mellett jövő héten megnyitja a beltéri részeit is.
A városnéző kisvonatok közül a Thomas Kisvonat május 16-tól, a Gyulai Kisvonat a pünkösdi hétvégétől üzemel, a Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás júniusban kezdi meg a szolgáltatást, a Kincses Bringa – a korábbi években megszokott módon – június 12-től várja a vendégeket.

Érdemes még Gyulán időzni, mert már néhány májusi program aktuálissá válik:                                                                                                                      Kirándulások a Természetben, Gyulavári Kastélynapok 2020. május 21-24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .