Túrák, Programok, Májusi nyitás hírei Celldömölkön és a Ság hegy térségében 2021. májusban

Túrák, Programok, Májusi nyitás hírei Celldömölkön és a Ság hegy térségében 2021. májusban.
VulkánSág Turisztikai Hírmondója heti hírlevele.

A Levendula Vendégház nyári tábora Nemeskocsban. 2021. Nyári tábor 7-14 éves korig.
Mazsorett oktatással, kézműves foglalkozással, lovaglással, íjászkodással, állatsimogatással, fagyizással és egyéb érdekes programokkal várja a gyerekeket a Levendula Vendégház.

Túra tippek a Ság hegy környékén.
Vulkán túra: 36,4 km
A túra teljesítése során három Vas megyében található vulkáni tanúhegyet, a Kis-Somlyót, a Ság hegyet, és a Vásárosmiske és Sitke között fekvő Belső-hegyet kell felkeresni.VulkánSági Kerékpártúrák: 20 és 40 km.
Ság hegy kerülő túra és Kemenesalja kerékpártúra.Nagy kerékpártúra
Az útvonal Kemenesalja gyönyörűséges falvain át, vulkáni tanúhegyek mellett vezet, mely tájra Berzsenyi így emlékezett: “Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!”

Nordic Walking túrák
A Nordic Walking speciális alapanyagú botokkal a szabad levegőn gyaloglás, valamint nyújtó és erősítő gyakorlatok összessége.Belvárosi séta, Ság hegy és Izsákfai parkerdő
Celldömölk fekvésének, természeti értékeinek és egyházi emlékeinek köszönhetően a térség turisztikai csomópontja. A kisváros több mint 750 éves múltra tekint vissza, öt szomszédos település egyesítéséből született.

Nagy túra
Aki egy kicsit nagyobb távolságokban gondolkodik, meglátogathatja a Farkas-erdőt és a Szelestei arborétumot is.

Májusi nyitás:
A Marcalgergelyi Joó-tó horgászparadicsom nyitvatartása.

A Kemenes Vulkán Park május elsejétől újra várja a látogatókat.

Nyitnak a térség fürdői:
A Celldömölkii Vulkán Gyógy- és Élményfürdő és a fürdővel közvetlenül átjárható szálloda májusban nyit.
A a szabályozás értelmében egyelőre csak a koronavírussal szembeni védettséget igazoló okmányok birtokában lehet fürdőbe és szállodába menni. Kivételesen gyönyörű, nyugodt környezetben, Ság hegyi panorámával és saját kutakból töltött medencékkel várja vendégeit a család fürdője.

A Mesteri Termálfürdő május elsején nyit.
A Mesteri közelében 1964-ben végzett szénhidrogén kutató fúrás 1800 m mélyen 72 oC-os termálvizet tárt fel, melyre alapozva a Ság hegy nyugati lábánál fekvő községben ma már kis családias hangulatú fürdő üzemel.
“Pihenjen csendben, harmóniában, ébredjen madárfüttyre, áztassa magát a megújult Mesteri termálfürdőben és érezze át, hogy igazán él!”

A Borgáta Termálfürdő május elsején nyit.
A Kis-Somlyó hegy lábánál, falusi környezetben megbújó termálfürdő 3 hektáros területén 5 kiváló vízminőségű élmény-, termál- és úszásra is alkalmas strandmedencével várja a kikapcsolódni vágyókat, akik árnyas fák alatt, családias hangulatban pihenhetnek, szórakozhatnak.
A kicsik időtöltését játszótér, a felnőttekét wellness szolgáltatások, magyaros ételek, kitűnő helyi borok teszik változatosabbá

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .