Több napos Rendezvények Egerben a visiteger.com – ról 2020. október 1-4.

Több napos Rendezvények Egerben a visiteger.com – ról 2020. október 1-4.

1. Tarisznyavári Mulatságok – múzeumpedagógiai tematikus hét a Várműhelyben október 8-ig.
A program során szeptember 28-tól október 8-ig mutatják be az érdeklődőknek a régi mesterségek titkait és az egyes tárgyalkotó mesterségek különleges fogásait úgy, hogy maguk a résztvevők is kipróbálhatják ezeket. A látogatók, a kicsik és nagyok részesei lehetnek az alkotás örömének, miközben fontos tudnivalókat sajátítanak el, bővítik történelmi tapasztalatikat, mélyítik műveltségüket, hasznos tudásra tesznek szert. A részvételi díj: 400 Ft/fő
Az alábbi foglalkozásokra lehet jelentkezni:
1. A szép fehér művészet – A papírmerítő
Korcsoport: általános iskola, középiskola
2. „Csicsogtatom, söndörgetem … – A nemezelés titkai
Korcsoport: óvoda, általános iskola
Jelentkezés: 0630 5185532
vereb.emese@egrivar.hu
3. A kályhás mesterség
Korcsoport: alsó és felső tagozat
4. Gyertyamártás
Korcsoport: óvoda, alsó és felső tagozat
Jelentkezés: 0636 310159
foldi.viktoria@egrivar.hu

2. Utcazenészek Versenye október 2-4.
Közel 200 zenész több napon át délelőttől késő estig a történelmi belváros 15 kijelölt pontján táncoltatja meg a járókelőket. Mindent beleadnak, hiszen a díjazás sorsát az ún. like érmék gyűjtésével dönthetik el. Ilyen like érmét a kijelölt belvárosi kereskedelmi vagy vendéglátó helységekben szerezhet bárki minden egyes elköltött 1000.- Ft után. Az így begyűjött like érmékkel ezután a legjobb utcazenészt lehet támogatni.
Az idei rendezvény részeként, kísérletképpen megjelenik egy új művészeti ág, a festészet. A Dobó téren tíz alkotó fogja bevonni a járókelőket a festés folyamatába. Az érdeklődők különböző műfajokkal ismerkedhetnek meg.
A 2020. évben az Utcazenészek Versenyével egy időben rendezik meg a VINO Kóstoló Ünnepet, mely a Dobó téren vonultatja fel az egri borvidék kiemelkedő borászait és nedűiket. Az utcazenével kiegészülve az ősz egyik leghangulatosabb rendezvénye várható Magyarországon.
Részletes program a visiteger.com -on lesz.

3. VINO Bor és Zene Ünnep október 2-4.
Az idei Ünnep a Bor és a Zene jegyében telik, amely nem is valósulhatna meg máshol, mint Eger gyönyörű és történelmi belvárosában, a Dobó téren. A tér kora őszi hangulatában szeretnénk megmutatni az Egri borvidék ismert borászatait és éttermeit a kóstolni vágyó helyi és az ide látogató vendégek számára.
A 2020-as Kóstoló Ünneppel egy időben kerül megrendezésre az Utcazenészek Versenye Egerben 2020, így a kóstolás mellett a zenéé is lesz a főszerep.
Bor és Gasztronómiai Kiállítók:
Petrényi Winery | Eszterházy Károly Egyetem Szőlőbirtoka | Bolyki Pincészet | Gál Lajos Pincészete | Tóth Ferenc Pincészet | Gál Tibor Pincészet | St.Andrea Szőlőbirtok | Gergely Bástya Pincészet | Dula Pincészet | Juhász testvérek Pincészete | Thummerer Pincészet | Varga Pincészet | Stumpf Pincészet | Ostoros Családi Pincészet |Halda sajt
A rendezvényre a belépés ingyenes.
POHÁR DÍJ: 1000 Ft
A rendezvény helyszínén ásványvíz vásárlásra lesz lehetőség.
” Kérjük kedves vendégeinket, hogy tartsuk be az alapvető higiéniai és az ésszerű távolság megtartó magatartást a Kóstoló Ünnepen is.
A koronavírus fertőzés megelőzése, a kockázatok csökkentése a magatartási szabályok betartásával mindannyiunk felelőssége!”

4. Utcazene – The Hangover Band koncertje a Nemzedékek terén október 3. 10 órától.
Könnyűzenei akusztikus koncert.

5. Murci Kóstoló Délutánok a Tóth Ferenc Pincészetben október 2-3.
“A szőlőmustról már mindenki hallott, de tudjátok, mi az a murci?
A borkészítési folyamatban a szüret után először mustként, majd murciként találkozhatunk „folyékony formájában” a szőlővel. A két kifejezés nem ugyanazt takarja, hiszen a bor életében két, egymást követő fázisról van szó.
Pincészetünk, még a szüret elején jár, de már az első tételek megkezdték kalandos útjukat a hordókban. Szívesen kinyitjuk a pinceajtóinkat és megmutatjuk vendégeinknek ezt az érdekes és nagyon finom állapotot, ami már a friss szőlőmust nagy testvére, de még korán sem az újbor.
A program részvételi díja 3.000 Ft/ fő, mely tartalmazza a murcik megkóstolását, ( Leányka, Olaszrizling, Pinot Noir) mellé pogácsát, valamint egy ízelítő pincetúrát.
Kérjük, a részvételt legyetek kedvesek előre jelezni a következő elérhetőségeken:
katatoth@tothferencpinceszet.hu | Tóth Katalin +36 20 444-0173

6. Egri Bor Busz október 3-án is indul
https://visiteger.com/programok/osszes/egri-bor-busz-szombatonkent

7. Országos Könyvtári Napok október 5-11.
A programsorozattal az a cél, hogy a hét során bemutatásra kerüljenek a könyvtárak sokszínű szolgáltatásai, amelyek az emberek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szabadidős és közösségi tevékenységéhez nyújtanak segítséget, kapaszkodót.
Részletek később!

Kiállítások:
ARCOK – ARiTa – Szűcs Rita kiállítása az Agria Park Galériában október 8-ig.
Pelcz Zoltán keramikus művész kiállítása az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban október 4-ig.
Lukács Máté: Anyu intézte így – Dio Art Galery az Uránia Mozi és Rendezvényközpontban október 17-ig.
Határ Attila „Dirty Vacation” – Kiállítás a Vitkovics Alkotóházban október 31-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .