Színházi és Kulturális programok Gyulán 2019. július 9- 17.

Békés megye nyári kulturcentrumában Gyulán, a “Történelmi fürdővárosban” színházi és kulturális programok nagy választéka fogadja a vendégeket. Erről tájékoztat bennünket, mi meg Kedves Olvasóinkat a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és Tourinform Iroda.

Színházi és Kulturális programok Gyulán 2019. július 9- 17.

A város nagy nemzetközi Színházi találkozója a XV. Shakespeare Fesztivál július 8–14.
Programjai:
1. Vízkereszt de amúgy mindegy A Gyulai Várszínház és a Sztalker Csoport közös bemutató előadása július 9. 21 óra.
Rendező – Ifj. Vidnyánszky Attila
Belépő: 3800 Ft, 3100 Ft, 2400 Ft
2. Keresztvíz – A Juhász Kata Társulat előadása a Várszínház Kamaratermében július 10. 18 óra
A címbéli utalás Shakespeare „utolsó felszabadult és vidám darabjára a komédiák sorában” nem véletlen: az előadás a közismert (?) vígjáték táncszínházi adaptációja.
Belépő: 2900 Ft/fő
3. Vízkereszt, vagy amit akartok Az U Mosta Theater /Oroszország/ előadása július 11. 21 óra. az Erkel Ferenc Kulturális Központban
A játék intrikával és rejtélyek örvényével fűszerezett, amiket a színészek a leghihetetlenebb módokon oldanak meg az utolsó pillanatban. Az előadás hangulata kártyajátékra emlékeztet, ahol a szereplők nem mások, mint lapok egy trükkös játékban, és ahol a nézők is kártyajátékosokká válnak. A körülmények, harcok, csalások, cserék, és természetesen a szerelmek szédületesen váltakoznak, és az egészet gazdagítja a varázslatos zene és a színészek hipnotikus, szenvedélyes játéka.
Belépő: 2400 Ft/fő
4. Sok hűhó semmiértA Nodar Dumbadze Professional State Youth Theatre (Grúzia) előadása az Erkel Ferenc Kulturális Központban július 12. 21 óra
Az előadás William Shakespeare halálának 400. évfordulójára készült 2016-ban Tbilisziben.
Belépő: 2400 Ft/fő
Grúz nyelven, magyar feliratozással
5. Vidám Shakespeare – A Teatro Potlach (Olaszország) és a Gyulai Várszínház bemutató előadása a Várszinpadon július 13.
Olasz, angol, magyar nyelven, magyar feliratozással
Az előadásban a shakespeare-i vígjátékok jelenetein keresztül elevenedik meg Shakespeare korának világa.
Belépő: 2400 Ft/fő
6. Szentivánéji álom – A Mostaghel Theatre (Irán) előadása az Erkel Ferenc Kulturális Központban július 14. 21 óra.
Újperzsa nyelven, magyar feliratozással

7. Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál a Várszínpadon július 15. 20 óra
Fellépnek: Eszterlánc zenekar, Dresch Quartet, Kerekes Band.
Az Eszterlánc 1998-as megalakulása óta hagyományos erdélyi, elsősorban mezőségi népzenét játszó zenekar. Az első tíz év Búza falu énekeseivel és zenészeivel közösen telt. 2008–2014 között a Búzával szomszédos, a korábban alig ismert község, Melegföldvár népzenéjében mélyült el a zenekar.
A koncertek szinte állandó résztvevőjévé vált Szilágyi Anna, földvári énekes.
(Földvári tánc Szilágyi Annával, 2011)

Dresch Quartet: évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével.

Kerekes Band: A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren.
Belépő: 3800 Ft, 3100 Ft, 2400 Ft

8. IX. Irodalmi Humorfesztivál a Várszínpadon július 16. 20 óra.
Az idei fellépők: Csík Mónika, Dragomán György, Egressy Zoltán, Pataki Tamás, Sántha Attila, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Székely Csaba, Temesi Ferenc, Tóth László, Végh Attila.
Az előadás két részből, felvonásból áll, az egyes szövegek közötti zenei átmenetekről Szirtes Edina Mókus improvizatív muzsikája gondoskodik majd, ezzel is fokozva a közönség szórakoztatását.
Belépő: 2900 Ft, 2400 Ft, 1900 Ft

9. Mystery Gang koncert a Várkertben július 17. 20 óra. ingyenes.

Köszönjük az információkat, ha bővebben szeretnéd, keresd fel forrásunkat a visitgyula.om -ot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..