Sétahajós Kirándulások, Kulturális Programok a Ráckevei Kistérségben 2020. július 24-28.

Sétahajós Kirándulások, Kulturális Programok a Ráckevei Kistérségben 2020. július 24-28.

1. Utánpótlás – Summer Friends “BeachVolley” Cup a Ráckevei Vadkacsa Szabadstrandon július 24. 15 órától.
“Első alkalommal kerül megrendezésre utánpótlás strandröplabda tornánk.
Célunk, hogy azoknak az utánpótlás korú röplabdázóknak strandröplabda versenyzési lehetőséget biztosítsuk, akik most ismerkednek a strandröplabdával.
Nevezési felület: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclIm1TIvJnz-0lWbFf9_GJyYaoTzMAmUS2Ad-WSxzc8racaA/viewform
Nevezési díj: 1500 Ft/fő
Menetrend: – Regisztráció:15:00-15:40 – Mérkőzés kezdési időpont: 16:00 (legkésőbb)

2. Stégsznípad -VINYL Sessions – DJ Sándor/Wien Ráckevén a Hal Ász Halsütödénél július 24. 18 órakor.
Ezen alkalommal DJ Sándort, alias Kulcsár Sanyit köszönthetjük a lemezjátszók mögött, aki egyenesen Bécsből érkezik hozzánk, ahol jelenleg a Cafe Stadtbahn és a Deli Naschmarkt hangulatfelelőse.
A belépés ingyenes!
Rossz idő esetén újratervezés, új időpontban kerül megrendezésre a táncest.

3. VÍZITÚRA KUPA 2020 – Ráckeve – Kiskunlacháza. Rajt és cél Ráckeve Dunai Strand/Vadkacsa Szabadstrand július 25. 8 órától.
A Vízitúra Kupa Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb, országos méretű amatőr vízitúrás versenysorozata. A bajnokság 2001-ben indult civil kezdeményezés részeként. A rendezvénysorozat szervezője és fő támogatója a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
A Vízitúra Kupa több fordulóból álló versenyrendszer, melyben a szervező helyszínek egy közös és egységes szabályrendszer szerint szervezik a versenyüket, de mindenhol a saját vízterületükre jellemző sajátosságokkal fűszerezik az eseményeket.
További információ: https://arparace.asapp.hu/verseny/Vizitura-Kupa-Rackeve-2020?fbclid=IwAR1IXmSKL8_LNwEYaMaDD9_8G0dFoQPhrr79U3VMRCG3xPmGy2ByDNwzIp4#

4. Piac megnyitó Ráckevén a PEK színpadon július 25. 9 órakor.

5. Hajókirándulás Ráckevére a Szigetszentmiklósi kikötőből július 25. 8-15.30 között.
Mintegy 2 óra hajózást követően érkezés Ráckevére, a nyüzsgő piaci sétányra. Aki önállóan szeretné felfedezni a várost, annak kb. 10:30-13:30 között áll rendelkezésre szabadidő, amit piacozással és egy rövid városnézéssel tud eltölteni.
Aki szeretné jobban megismerni a város történetét, azt a helyi vezető várja érkezéskor. Miközben elkíséri a csoportot a szerb templomba, majd vissza a sétányra a Hajómalomhoz, érdekes történeteket oszt meg az érdeklődőkkel és séta közben bemutatja a várost.
Kb. 13:30-kor indulás vissza Szigetszentmiklósra, érkezés kb. 15:30.
Ár: 8 500 Ft/fő, 5 900 Ft/gyermek 3-16 év, 5 900 Ft/nyugdíjas (idegenvezetés nélküli)
10 000 Ft/fő, 7 400 Ft/gyermek 3-16 év, 7 400 Ft/nyugdíjas (idegenvezetéssel, belépővel a szerb templomba és a Hajómalomba)
A PROGRAMRA ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES: info@kisdunamente.hu

6. Helló Nyár! Helló Ráckeve! Helló Szerelem!-romantikus zenés nyári est Ráckevén a Vadkacsa Szabadstrandon július 25. 20.30 órától.
Belépő nincs, teljesen ingyenesen látogatható!

7. Stégszínpad Ráckevén a Hal Ász Halsütödénél – CockLers-Underground Korcsmazene július 25. 20.30 órától.
Az együttes zongoristája, Bacsa Gyula már többször fellépett a Hal-Ász Halsütödében más formációkkal, azonban új zenekarával most debütál a Stégszínpadon.
A srácok a maguk nyakatekert módján fogalmazzák meg azokat a szeretve tisztelt dalokat, amiket szerzőként pár kivétellel nem jegyezhetnek, de szívesen játszanak.
Támogatói jegyár: 1500 HUF

8. Szent Miklós gyalogos zarándoklat a Csepel-sziget legszebb tájain július 25. 6.30 órától.
A Szent Miklós Görögkeleti Egyházközség a múlt évihez hasonlóan gyalogos zarándoklatot szervez Szent Miklós tiszteletére a Csepel-sziget legszebb tájain keresztül. A zarándoklat Szigetszentmiklósról indul, a Szent Miklós Görögkeleti kápolnából és tart a Lórévre a Szent Miklós ereklyéinek átvitelének ünnepére szentelt szerb orthodox templomba.
Felekezeti és világnézeti hovatartozástól függetlenül mindenkit nagy szeretettel várunk, aki nem csak az autóból elsuhanva szeretne megismerkedni a Csepel-Sziget gyönyörű természeti adottságaival. A gyalogos zarándoklat útvonalán megnyitják nekünk azokat a templomokat, melyeket hétköznapokon javarészt csak kívülről tekinthetünk meg. Az egyházi épületek, a gyönyörű kis kápolnák mellett Duna partján levő rejtett ösvények, a vízi világ közelsége segít abban, hogy ne csak a külső világ útjait járjuk, hanem belső utazást is tehessünk lelkünk mélyébe. A kb. 33 km-es zarándoklat természetesen lehetőséget teremt a csend megtapasztalása mellett a tartalmas lelki beszélgetésekre is.
Program:
A gyülekező 2020. július 25-én szombaton reggel 6:30 körül lesz Szigetszentmiklóson a Szent Miklós görögkeleti kápolnában (Eklézsia u 6.).
A zarándokok megáldása után kb. 7 órakor kelünk útra. Az útvonal főként a Kis-Duna partja mellett halad Szigetcsép és Szigetszentmárton érintésével egészen Ráckevéig, majd onnan tovább Lórévig a Nagy-Duna közelébe. Az út során betérünk a Szigetcsépi, a Ráckevei és Lórévi orthodox templomokba.
A zarándoklat Lóréven ér véget ahonnan kb. 18:30-kor indul busz Ráckeve, illetve Budapest felé. Komppal Adony felé is tovább lehet menni. A Komp minden óra egészkor indul Adonyba.
A zarándoklaton mindenki saját felelősségére vesz részt! Az út teljes hosszát jó fizikai állapotban lévő, megfelelő teherbírással rendelkező résztvevőknek ajánljuk. A kevésbé gyakorlott zarándokoknak érdemes rövidebb útvonalat választani és a szigetcsépi, a szigetszentmártoni, esetleg a ráckevei templomok előtt csatlakozni a már úton lévőkhöz. Érdemes bejáratott túracipőt használni. Az öltözet legyen szellős, légáteresztő. Fontos, hogy a tűző nap ellen védekezzünk sapka, kendő használatával, a biztonság kedvéért hozzunk magunkkal esőköpenyt, esetleg egy váltás pólót. Minden résztvevő fokozottan figyeljen a folyadékpótlásra. Ajánlott könnyű élelmiszerek, valamint gyümölcs, csokoládé fogyasztása.

9. Strandok éjszakája Ráckevén az Aqua-Land Termál- és Élményfürdőben július 25.
A Magyar Fürdőszövetség kampányához csatlakozva fürdőnk is extra programmal készül a Strandok éjszakáján. Strandolás, szaunázás egész nap, majd este party, dj. BudaiGergő-vel. Közben éjszakai fürdőzés, csúszdázás az Aqua Land varázslatos éjszakai fényeinél.
Nyitva tartás:
Strand részleg: 08.30-20.00 – 21.00-04.00 (Thermal Sound)
Fedett részleg: 08.00-20.00
Csúszdapark: 21.30-22.00
22.30-23.00
23.30-24.00
Belépő díjak: 08.30 – 20.00: fürdőárjegyzék szerint
21.00-04.00 között (Thermal Sound): 1.990 Ft/fő, mely a csúszdajegyet is tartalmazza
Buli helyszín: a megszokott Thermal Sound helyszín, a homokos strandröpi pályánál!
Bejárat/kijárat a Thermal Sound idején: régi pénztár helyén, mint ideiglenes jegyértékesítési és áthaladási pont.
További információ: 24/423-220

10. Történelmi vásár és korismereti találkozó Szigethalmon az Emese Parkban július 25-26.
A történelmi vásár és korismereti találkozó tervezett programjai:
Történelmi korok újraalkotott tárgyainak kézműves vására – Középkori haditábor életképek – Hajózás a tavon vikinghajóval és kalózcsónakkal –
Íjászat, számszeríjászat gyakorlás – Gyertyamártás – Hajítógépek kipróbálása – Gyűrűkészítés – Koszorúfonás – Középkori játékok –
Henna testfestés és handpoke tetoválás – Párbajvívások és vívó versenyek különböző stílusokban – Csatajelenet/hadijáték – Vérfoci (kellő létszámú jelentkező függvényében…) – Gyermeklovagoltatás –
Mesemondók, középkori zenészek
Belépődíjak: Felnőtt jegy: 1800Ft,
Gyerek jegy (2-14 éves korig): 1200Ft
Családi jegy (min. 2felnőtt+2gyerek) és csoportos jegy (min. 10 főtől): 1200Ft/fő

11. Lacházi Tóparti Esték – Szabó Magda: Agyigó színdarab két részben a Petőfi Művelődési Központ és Könyvtárban július 26. 19 órakor.
A program továbbra is ingyenes, a zenés műsor mellé fagyi is lesz!
Szereplők: Nagyváradi Erzsébet, Vasicsek János
rendezte: Czeizel Gábor

12. Sétahajózás a Kis-Dunán a Szigetszentmiklósi kikötőből július 26. 10, 11.40, 13.30 órakor.
A másfél órás sétahajózáson a szigethalmi holtágakig csodálhatják a Kis-Duna élővilágát és az úszólápokat. Az út során a hajó vezetője tájékoztatást ad a Duna-ág állat-, és növényvilágáról, egyéb érdekességeiről.
Ár: 3 000 Ft/fő, 1 500 Ft/3-16 éves gyermek, 1 500 Ft/nyugdíjas
A PROGRAMRA ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES a követkkező címen: info@kisdunamente.hu

13. TEA koncert a Monarchia Szimfonikus Zenekarral Ráckevén a Skarica Máté Városi Könyvtárban július 28. 18 órától.
A Monarhia Zeneművészeti Egyesület bemutatja TEA koncert
Közreműködnek: a Monarchia Szimfonikus Zenekar művészei
Belépés díjtalan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .