Rendezvénykörút Heves Megyében 2017. július 21-23.

Körülnéztünk a jövő hétvége rendezvénygyűjteményeiben, és megálltunk egy Heves megyei Rendezvénykörútra, ahol mindenki találhat kedvére való programot.

Rendezvénykörút Heves Megyében 2017. július 21-23.

1. Tücsök Zenék Egerszalókon július 1-augusztus 12.
A Gyógyvizek Völgyének központjában nyári szombat esténként ingyenes zenei programokkal várják a vendégeket. Július 22-én 19 órától a Sáfrány Kert szabadtéri színpadon az Egerszalóki Tekergő
Zenekar önálló koncertjét élvezhetik a szép népzene kedvelői. Kalocsai, vajdaszentiványi, szatmári, györgyfalvi és palatkai dallamokra rophatják is a táncot a Hazatekergő című
összeállításban.

 2. Fröccsfesztivál Gyöngyösön július 22. 19.30. 
A Mátrai Borok Háza a múlt évi siker után hagyományteremtő céllal hívta életre az idei  fesztivált. A Mátrai Borok mellett 7 féle fröccs kóstolásából mondhatják el véleményüket. A  fröccs és bor csúszkákról a Mátra Lepény gondoskodik. A kísérő élőzenéről két zenekar gondoskodik, a Loose Liver és a Random Acoustic.
Belépő: 1.500 Ft, amelyből 500 Ft fröccsben lefogyasztható.

3. Gitárfesztivál Gyöngyösön  július 23-29.  a Gyöngyök Mátrai Művelődési Központ szervezésében. 

4. Mátra színház, nyári szabadtéri színházi estek Mátraszentimrén a Kerekerdő Színházban július 22.  20 óra Szerelmes komédiások … avagy Miss Arisona … zenés vígjáték 2 részben 
Szereplők: Heller Tamás, Gregor Bernadett, Csengeri Attila, Sáfár Anikó, Szarvas Attila, Cseke Katinka. Ingyenes rendezvény.

5. Hagyományos ételek, népi Íz-őrzőnap Kisnánán a várban július 22. A Kisnánai várban Észak-Magyarország főleg tót eredetű hagyományos étkeit kereshetik az ide érkezők. Készül Sztrapacska,  Puliszka, Krumpliganca, Macok, Pampuska, Krumplispogácsa. A rendezvény ingyenesen látogatható.  A vár megtekintése a szokásos belépőjegy megvásárlásával  lehetséges! 

6. Mikófalvai Falunap és Bográcsfőző Verseny július 22. A Heves megyei kis község az Eger patak felső folyásánál található a Bükkben. Állandó lakósainak  száma 2015-ben a 700-at sem érte el. Ezen a napon megtellik helyiekkel és vendégekkel a már
hagyományos rendezvényekre. A Bográcsfőző Versenyen ismét rekordkísérletre készülnek. Mellette  egész napos szórakoztató program minden korosztály számára. Gyerekjátékok, étel-ital, zene, tánc, színpadi műsorok, sztárvendég. Az Esti bál zárja a vidám napot!

7. Vidámság Délután Poroszlón július 22. A Tisza-tó partján a Szabadstrand SZOMSZÉDNÉNI PRODUKCIÓS IRODA és KASZA TIBI gondoskodik a vidám délutánról. 

Lesz miből válogatni a Heves megyeieknek és az ide látogatóknak.

Források: rendezvények, települések honlapjai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.