Rendezvénykörút a Balatonnál július 15-21. III. oldal : Somogy megye

Július harmadik hetében a Balatonnál folytatódnak a kis- és nagy rendezvények. Somogy megyében négy napos a Rosé borok ünnepe, Balatonbogláron egy hetes program a Világzenei Fesztivál, Mesztegnyőre a réteskedvelőknek érdemes ellátogatni. Reméljük addigra a nyár is visszatér, ha lehetséges, Nagy balhé nélkül !! Folytatódhatnak a pár mondatos Rendezvénykörutak.

Rendezvénykörút a Balatonnál július 15-21. III. oldal : Somogy megye

1. VII. Rosé Fesztivál Zamárdiban július 18-21.
Villánnyal közösen öltözik Rosé-rózsaszínbe Zamárdi is. Balatoni és villányi borok, szórakoztató programok, koncertek várják a vendégeket. Helyszíne a Kossuth utcai Rendezvényterület. Négy nap délutánján pergő koncertek, nappal termelői és kézműves vásár.
Egy-két fellépő: 18-án Csepregi Éva 19 óra, Szikra László Stand-up Comedy 19.50, Compact Disco 21. óra, Fantomas Band 22.30.
19-én Bikini 21 óra, Szikra László Stand-up Comedy 19.45, Room Service 22.30
20-án Ladánybene 27 21 óra, Blokk 23 óra
21-én Gravity Blues Band 20 óra, Ismerős Arcok 22 óra.
http://zamardi.hu/event/vii-rose-fesztival/

2. Babel Sound 2019 – Interaktív Világzenei Fesztivál Balatonbogláron július 15-21.Egy hetes kulturális program rengeteg koncerttel, hazai és határon túli részvevőkkel, több helyszínen, fantasztikus hangulatban. A belépés díjtalan. ” A Babel Sound olyan világzenei rendezvény, melynek célja, hogy különböző kultúrák és művészeti ágak interaktív találkozója legyen. A fellépő művészek egyben országuk, nemzetiségük hiteles képviselői is.”
A hatalmas részletes programsort a Fesztivál oldalán találod: https://fesztival.babelsound.hu/napok

3. Hal és Petyek Napok Fonyódon július 19-20.
A Petyek egy olyan fonyódi halászlé, amit igen speciális módon készítenek el 3 féle halból. A titkos főzet Farkas József receptúrája alapján készül, aki 1952 óta készíti így az egyedi ételt, a Petyeket.Petyek A fesztivál mindkét napján rengeteg féle balatoni halételt lehet kóstolni. A két napos rendezvény a balatoni gasztronómia mellett a kultúra és a zene nyári ünnepe.

4. Utcaművész ki mit tud? – Balatonfenyves több helyszínén július 20. Zenepavilon, Sétálóutca, Kultúrtér
A település különböző pontjain felbukkanó utcaművészek szórakoztatják a vendégeket – zenés, táncos előadások, képzőművészek. A művészeket a közönség szavazatai alapján díjazzák.
5. Magdolna-napi bál Balatonfenyvesen a Csalogány strandon július 20. 19-23. óra között.
Zenél: The FreakEnd Zenekar
6. Búi Kikötói Úszás Balatonfenyvesen a Fenyves Yaht Clubnál július 21.
A Balatoni Úszóiskola szervezésében.
http://www.balatonfenyvesen.hu/programok/

7. Krisna-völgyi Búcsú július 19-21.

8. XX. Mesztegnyői Rétesfesztivál és Falunap július 20-21.
A Balatontól érdemes szép kirándulást tenni a Somogyi dombok közötti Mesztegnyőre. A távolság kb. 24 km. A községet erdők veszik körbe, a patakokon halastavak létesültek és a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet egy része is a területén van. Az erdei kisvasút ezen a gyönyörű tájon viszi a kirándulókat. Aki a kirándulást 20-21-re időzíti, részese lehet egy hangulatos fesztiválnak, megtudhatja hogyan készülnek a rétesek Somogyban. Vidám hangulat, csodálatos ízek, hagyományőrző programok, gyerekprogramok, kézműves vásár, nosztalgia kisvonat várja az ide érkezőket. A bátrabbak az „élmény nyújtás” sátor alatt megismerkedhetnek a rétes készítés rejtelmeivel, kipróbálhatják atésztanyújtást, és ha megvárják amíg kisül, meg is kóstolhatják a saját maguk által készített réteseket.
http://www.mesztegnyo.hu

9.   Nagyatádi Rinyamenti Országos Kempingtalálkozó július 11-21. a Partneri saját oldalán található!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..