Rendezvények Programok Ráckeve és Környékén 2018. augusztus 3-5.

Új hónap! sok új Programmal vár a Ráckevei kistérség!

Rendezvények Programok Ráckeve és Környékén 2018. augusztus 3-5.

1. Péntek Esti Korzó /PEK/ a Szegedi Kis István sétány /PEK színpadán/ Ráckevén augusztus 3.  A kortárs művészetek jegyében
18-02 óráig. „Táncolj, mozdulj, énekelj” /zenés interaktív játék gyerekeknek/, Rúdtánc, Hastánc, November West /közismert dalok a rockzenekar előadásában/, Szabadtéri disco – DJ: Budai Gergő és Schwarczenberger Imi. Minden érdeklödőt szeretettel várnak.

2. Búzaösszeöntés a Hajómalomban Ráckevén  a Szegedi Kis István sétányon! Szeretettel meghívjuk a Ráckevei Hajómalomba a testvérvárosok búzaösszeöntésére, amely  augusztus 03-án 17 órakor lesz. Program: Ráckevei Molnár Céh zászlójának elhelyezése a hajómalomban, 17 órakor az alapítvány elnökének a megnyitója, A magyar és a székely himnusz eléneklése, Egyházi áldás, Ünnepi beszédet tart Baktalórántháza testvérvárosunk képviselője, Testvérvárosok búzáinak összeöntése, Búza őrlése, őrlés után a liszt zsákolása. A magyarok világhimnuszának eléneklése, hegedűn közreműködik Gál Imre.  A megjelent testvérvárosok képviselői megkapják a közös lisztet, melyből augusztus 20-ára megsüthetik az új kenyeret.További információ: 20-934-5333

3. Főtéri Esték Taksonyban a Fő téri Zenepavilonban augusztus 3. 19 órától.    A 2009-ben átadott főtér a templom csodálatos kertjéhez kapcsolódva kiváló helyszínt biztosít a nyáresti koncertekhez. A pódiumként szolgáló zenepavilon különleges gongsorral büszkélkedik, mely megszólal a főtéri esték kezdetén is. A koncertek zenei palettája a skót-dudától a gospelig, a görög zenétől a rock and rollig terjed. Nagy hagyománya van a harmonika-esteknek és a fúvósmuzsikának.
Vendég: „Feine Blasmusik aus Kleinturwall” a Biatorbágyi Fúvós Kisparti koncertje a mai kor fúvószenéjének javából

4. Nemzetközi Sör Nap-kézműves sörök és stégmozi a KÖZÖSStÉG Kulturális és Szabadidős Színtér -Szitakötő Egyesületében, Ráckevén /Malom öböl 1./ augusztus 3. 20 órától 
A nemzetközi sörnap a sör ünnepe, melyet 2012-óta minden év augusztus első péntekén tartanak. A nemzetközi ünnep gondolata egy kis amerikai sörözőből, Santa Cruzból indult világhódító útjára. Ezen a napon a sör előtt tisztelegve több, mint száz országban szerveznek rendezvényeket. Gyertek, mert kézműves sörökkel töltjük fel a hűtőt!
Filmvetítés a teraszon: Sörgyári capriccio /Postřižiny/ . csehszlovák vígjáték, 94 perc, 1980. 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

5. Szufla Futóverseny a Tököli Parkerdőben,  Szigethalom és Környéke Egyesített Szociális Intézmény Szigethalom, /Rákóczi Ferenc utca 147./ augusztus 4. Szufla Futófesztivál Versenyközpont: Előnevezés:  Ajánlott az online nevezési lap kitöltésével (http://szufla.hu/), a nevezési díj befizetésével.Helyszíni nevezés: Reggel 7 órától a rajtot megelőző negyed órával bezárólag. Útvonal: A parkerdőben 900 m bevezető szakaszt követően a 6350 méteres pályán 1, 2, 3, ill. 8 kör, majd vissza 900 m (8150, 14500, 20850 és 52600 méter).
Frissítés: A kör két pontján, kb. 3000 méterenként.
Szolgáltatások: Csomagmegőrzés, öltöző, zuhany, sportmasszőr. Meleg étellel várunk a célban minden beérkezőt!   További részletek, lehetőségek a honlapon olvashatók www.szufla.hu, illetve Sztrapkó Norberttől 06-20-992-0114 (sztrapko@gmail.com) kérhetők.

Köszönjük a

nak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..