Rendezvények, Programok Egerben 2019.április 20-24.

A húsvéti ünnepek alatt is sok színes programmal várja az érdeklődőket Partnerünk az Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit KFT.

Rendezvények, Programok Egerben 2019.április 20-24.

1. Föld Napja az Érsekkertben április 20. 10:00 Egerben
Az Országos Rendezvény részeként természetismereti játékokkal, feladatokkal várják a részvevőket az egri Érsekkertben.
Találkozás: Eger, Érsekkert Programvezető: Szűcs Erzsébet
A részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2. Pohárral Egerben: Dűlőtúra a Nagy-Eged hegyre! április 20. 14 óra. 
Az Egri Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozata részeként a Nagy Eged hegyre szervezik a borkóstolós dűlőtúrát. Gyülekező: Eger Bástya utcai buszparkolónál a(Gárdonyi-ház előtt)
A Nagy-Eged hegy mindig is az Egri borvidék legértékesebb dűlőjeként volt számon tartva Nevéhez legendák és csodák is kötődnek, nem véletlenül az egyik legkedvesebb zarándokhelye a környéknek.
“Ezúttal a Nagy-Eged hegy borászai várnak minket a szőlő sorok között, miközben egyre feljebb kapaszkodunk a dűlőn, egészen a Nagy-Eged hegy csúcsára, ahonnan utánozhatatlan kilátás nyílik az egész vidékre. A borászok társaságában, zenészek és borok várnak minket, a túra végén pedig egy hangulatos piknikkel zárjuk a napot. A túrán közreműködnek az egri borászok és a zeneiskola növendékei. Velünk tart Badacsonyiné Bohus Gabriella, idegenvezető.”
Részvételi díj: 6500 Ft – amely tartalmazza a borokat, a művészek fellépéseit, a transzfert, a pikniket és az idegenvezetést.
Eger kártyával vagy egri lakcímkártyával 10% kedvezmény a belépő árából.
Csoportok számára – 10 fő felett – kedvezményt biztosítanak, előzetes egyeztetés esetén.

3. Régiségvásár Egerben április 21. A Pyrker János téren.

4. Nyuszivonat indul április 21 – 22. Szilvásvárad Szalajka út 2

Az érdeklődők Nyuszivonatra szállhatnak a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton, a Mátravasúton és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton.

5. Égig érő tojásfa az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban április 21. / Bartók Béla tér 6./ Ebben az évben is családi nappal készül a húsvétra az Egri Kulturális és Művészeti Központ.
Családi koncertek, előadások, zenés mesejátékok locsolóvers verseny, a kézművesség szerelmeseinek pedig pingált, viaszos, berzselt és karcos tojások készítése, kosárfonás, húsvéti díszkészítés a program.
A Bartók Béla téren egész nap állatsimogató, óriás tojásfestés, csúzlizda,, kosaras népi körhinta, nyuszikereső játék és óriás fajátékok teremtik meg a családias, húsvéti hangulatot.

6. Francia csevegő klub a Bródy Sándor Könyvtárban április 22. 16:30 /Kossuth Lajos u. 16./ A francia nyelvi készségek fejlesztése, nyelvgyakorlás és a frankofón kultúra megismerése. A beszélgetéseket vezeti: Tinguy Marie Eugénie
Helyszín: Zenei és idegen nyelvi gyűjtemény – Eger, Kossuth L. u. 18.  Az eltérő nyelvi szint nem akadály, és a részvétel ingyenes!

7. Filharmónia Magyarország hangverseny a Líceumban április 24. /Eszterházy tér 1./ A 2018/2019-ös évadban a Filharmónia Magyarország több, mint 20 felnőtt bérletes sorozatot és 5 zenei fesztivált hirdet meg az ország 16 városában, köztük Egerben is.

8. Hímes tojás kiállítás – Tojásdíszítők Egyesületének Vándorkiállítása nyitva május 9- ig

Köszönjük az információkat. Forrás és az illusztráló képek a visiteger.com -ról.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..