Rendezvények, Kiállítások Gyulán és Környékén 2019. március 21-24.

Partnerünk a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és Tourinform Iroda programgyűjteményében érdekes programokra, kiállításokra hívja fel a figyelmünket, örömmel osztjuk meg Minden Kedves Olvasónkkal.

Rendezvények, Kiállítások Gyulán és Környékén 2019. március 21-24.

1. Szódavíz, Egy Magyar Kultuszital – kiállítás a TájVízHázban március 21-június 2.
A kiállítás Bánffi István gyűjteményéből jött létre az MKVM szervezésében.
A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság – a Víz Világnapja alkalmából – tisztelettel meghívja Önt és barátait, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóiipari Múzeum vándorkiállításának megnyitójára a TájVízHázba.
Ünnepélyes megnyitó: 2019. március 21. csütörtök, 16:00 órától
A vendégeket köszönti: Szabó János, igazgató

A kiállítást megnyitja: Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója
Közreműködik: Király Dominik, szaxofon
A kiállítás keddtől–vasárnapig, 9:00–16:00 óráig látogatható TájVízHáz belépővel (A megnyitón a belépés ingyenes).


2. Családi szombat délután – Nevess!Ints! Bábcsoport műsora az Erkel Ferenc Művelődési Központ második emeletén, a Kultur Caféban.

Ez a hiánypótlóként jellemezhető programsor rendszeres elfoglaltságot, hasznos, érdekes, izgalmas időtöltést kínál a családoknak.
Az egyik hangsúlyos momentum, hogy a Családi szombat délutánok keretében tradicionális népszokásokkal is meg lehet ismerkedni. A másik fontos szempont, hogy ezek a kedves kis események mindenki számára elérhetőek legyenek, ezért az egy-egy alkalomra szóló belépőjegy mindössze 200 forintba kerül.

3. Kincsek őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum kiállítás az Almásy-kastélyban
Nyitva szeptember 8-ig a Látogatóközpont emeleti, időszaki kiállítóterében.
” A múzeum alapítása Mogyoróssy János nevéhez fűződik, aki élénk érdeklődéssel fordult Gyula városának múltja felé. Törekvései nyomán már a 19. század végén értékes gyűjtemény volt itt megtalálható. A néprajzi gyűjtemény jelenleg több mint 10 ezer tárgyat számlál, köszönhetően az intézmény mindenkori lelkes munkatársainak, és a város, a megye magyar, román és német nemzetiségi örökségének. A régészeti szakág leleteinek száma megközelítőleg 30 ezer darabra tehető. Kiemelt fontossággal bír az Erkel Ferenc gyűjtemény, a zeneszerzőhöz kapcsolódó történeti dokumentációkkal és történeti anyagokkal.”

4. Stefán László kiállítása a Gyulavári Kastélyban március 31-ig.
Stefán László a csendéleteket és tanyafestményeket az utóbbi 6 évben alkotta. Az aktív agrármérnök, aki hobbi szinten festeget, múltat idéző életképekkel is próbálkozik.

5. John Kander – Fred Ebb: Cabaret – a Turay Ida Színház előadása az Erkel Ferenc Kulturális Központban március 27. 19 óra. /Erkel bérlet/
1930-as évek, Berlin. A város izgalmas, szabad, a mulatókban repkednek a harisnyatartók, a táncos lányok szexisek és olcsón kapható gyönyörökkel csábítanak mindenkit, aki ebbe a világba téved. ….

A város a hét minden napjára kínál érdekes és tartalmas Garantált programokat a Városnéző Körsétáktól a szerdai Kolbásztúrákig, Erdélyi kirándulásoktól a Vár reneszánsz délelőtteikig.

Bővebb információ, forrásunk https://www.visitgyula.com/gyulai-programok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..