Programok Ráckevén és Környékén 2020. június 19-27.

A Ráckevei Kistérségben is megindult a Programkínálat, erről ma tájékoztatott Partnerünk a Ráckevei Tourinform.

Programok Ráckevén és Környékén 2020. június 19-27.

1. Nyáresti jazz Vasicsek Öcsivel Dunaharasztiban a Laffert Kúriában június 19. 19 órától.
Varázslatos zenei utazás a XX. századi Amerikában Gershwin-től Paul Simon-ig!
Az All in Five a legkiválóbb hazai blues-rock zenészekből verbuválódott. Műsorukban Gershwin, Ray Charles szerzeményei mellett elhangzik filmsláger (Moon river), vagy Sting és P. Simon több népszerű darabja jazz-rock-os áthangszerelésben is. A koncert több műfajt is érint, a hangzást mégis egységessé és egyedivé teszi az igényes áthangszerelés, a remek muzsikusok virtuóz játékstílusa és Vasicsek Öcsi jellegzetes érces hangja. Vendégként közreműködik a bársonyos hangú énekesnő Micheller Myrtill. Az estet pedig még emlékezetesebbé teszi, hogy a dalszövegekhez kapcsolódva elhangzik néhány költemény is.Különleges csemege az igényes zenét kedvelőknek!
NYITÓKONCERT biztonságos távolságtartással: a teraszon csak asztaloknál – kötelező fogyasztással – a kertben mobil nézőtér, választott helyről, “vándorló” székekkel.

2. Lohr Kapelle zenés est -Grill vacsora Ráckevén a Horgásztanya Vendéglőben június 19. 19 órától.
“Egy igazi, nyári hangulatot megidéző, grill vacsorával fűszerezünk meg!
Asztalfoglalás: 30/216-5243
Korlátlan ételfogyasztás: 3.300.-/fő
Zenél a Lohr Kapelle zenekar
Várunk Benneteket!

3. Táncház Dunaharasztiban a József Attila Művelődési Házban június 19. 18-20.30-ig.
Újra szabad a tánc! Magyar táncház a dunaharaszti művelődési házban a Paradicsomsziget Egyesület szervezésében!
“Gyertek, tánc lesz, jó lesz!”
A Talpalávalót húzzák:
Csenderítők-moldvai táncokkalRigó Marci és zenekara-szatmári táncokkal
A belépés díjtalan!

4. Szent Iván-éj a varázslatok és a Szerelem éjszakája Ráckevén a Vadkacsa Szabadstrandon június 20. 20.30-22.00-ig.
“Gyere a pároddal, a szerelmeddel erre a csodás nyári éjszakára! Hozd magaddal a jókedvedet, egy plédet, a kosaradban egy üveg bort, némi rágcsát, és szúnyogirtót. Az est lényege, hogy kellemesen töltsünk az időnket a párunkkal halk akusztikus zene kíséretében ezen a jeles napon amit egy szuper csapat fog nekünk biztosítani! Csak dőlj hátra fogd a párod kezét érezd a másik szíve dobbanását, miközben nézed a csillagokat!”Az év legmisztikusabb, legvarázslatosabb éjszakáján, a valóságon túli világ kapui tárva-nyitva vannak, tündérek, koboldok, szellemek bóklásznak az emberek között, fények gyúlnak az éjszakában, és lángra lobbannak a szívek. Szent Ivánkor minden – és mindennek az ellenkezője is – megtörténhet! Ég a tűz, forró a hangulat, átsétálunk, vagy átugrunk a tűz felett.
FONTOS!!! JELENLEGI SZABÁLYOK BETARTÁSA MELLETT CSAK 200- FŐS RENDEZVÉNY A MEGENGEDETT!!!

5. Zene Ünnepe 2020 – Köztéri, ingyenes, koncertek Szigetszentmiklóson a Kőparkban június 20-21.
A Kéktó játszótéren június 20. 13.00, 14.00 órakor
A Bucka tónál 15.00, 16.00 órakor
Szironta EgyüttesJól csengő választásnak ígérkezik az együttes köztéri harangkoncertje, amelyben különleges amerikai hangszerek – handbellek – szólalnak meg.
A Kőparkban június 20. 17.30-kor a Monarchia Vonósnégyes
Időutazáson vehetünk részt a klasszikusoktól a filmzenékig.A Dujmó lakóparkban – Napfény u. június 21. 18 órától a Modern Art Orchestra
A MAO tagjai mozgó színpadon, teherautón utazzák be a településeket, hogy kamarakoncerteket adjanak. A jazz nagyjainak szerzeményei mellett megszólalnak a kortárs zenei művek is.
Kérjük a lakókat, hogy a kb. 30 perces koncerteket a járványügyi előírások betartásával tekintsék meg! Aki teheti, ablakból, erkélyről hallgassa végig, illetve szabadtéren egymástól megfelelő távolságot tartva!
Jó szórakozást kívánunk!

6. STREET MUSIC – Ingyenes köztéri koncertsorozat Szigethalmon a Vadaspark-Élménytábor bejáratánál június 21. 11 órától.
A Modern Art Orchestra 15 éve hazánk egyik legismertebb big band zenekara, főként kortárs jazz és kortárs klasszikus repertoárral. A MAO művészeti vezetője a világhírű trombitaművész, Fekete-Kovács Kornél. A zenekar hosszú évek óta azon dolgozik, hogy az élő jazz muzsikát eljuttassa minél több emberhez. Erre ad most lehetőséget ez a kamarakoncert, hogy a járvány miatt sokáig otthonukba kényszerített emberek élő zenei élményhez jussanak, akár csak egy fél óra erejéig.A mini koncertet szabadtéren tekinthetik meg az érdeklődők, a zenekar pedig egy erre a célra kialakított teherautó platójáról játszik.
Kérünk mindenkit, hogy egymás egészségére odafigyelve, a megfelelő védőtávolság betartásával vegyenek részt ebben a különleges élményben.

7. Ráckevei kirándulás a Szigetszentmiklósi Hajókikötőből június 27. 8 órától.
Szigetszentmiklósról indulva mintegy 2 óra hajózást követően érkezés Ráckevére, a nyüzsgő piaci sétányra. Aki önállóan szeretné felfedezni a várost, annak kb. 10:30-13:30 között áll rendelkezésre szabadidő, amit piacozással és egy rövid városnézéssel tud eltölteni.
Aki szeretné jobban megismerni a város történetét, azt a helyi vezető várja érkezéskor. Miközben elkíséri a csoportot a szerb templomba, majd vissza a sétányra a Hajómalomhoz, érdekes történeteket oszt meg az érdeklődőkkel és séta közben bemutatja a várost.Kb. 13:30-kor indulás vissza Szigetszentmiklósra, érkezés kb. 15:30.
Ár: 8 500 Ft/fő, 5 900 Ft/gyermek 3-16 év, 5 900 Ft/nyugdíjas (idegenvezetés nélküli)
Idegenvezetéssel, belépővel a szerb templomba és a Hajómalomba
10 000 Ft/fő, 7 400 Ft/gyermek 3-16 év,7 400 Ft/nyugdíjas
A PROGRAMOKRA ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!
Információ: 20/9494-760

8. Muzsikáló Templomkertek – A Reneszánsztól a Romantikáig a Monarchia Szimfonikus Zenekarral Szigetszentmártonban a Katolikus Templom előtti parkban június 27. 19 óra. Reneszánsz muzsika.
További koncertek:
Július 18. 19:00 Ráckeve, Katolikus Iskola Parkja. Barokk muzsika
Augusztus 15. 19:00 Szigetbecse, Katolikus Templom Kertje. Klasszikus muzsika
Szeptember 12. 19:00 Szigetújfalu, Katolikus Templom Kertje. Romantika muzsika
A koncertek belépő ára: 2000Ft/fő/koncert
Bérlet ára: 6.000 Ft
Bérlet váltható: Ráckeve-Tourinform Ráckeve
Szigetszentmárton-Irka-Firka Papírbolt
Szigetújfalu-Művelődési Ház

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .