Programlehetőségek Balatongyörökön 2019. június 14-16.

Egyik legelső Kedves Partnerünk, a Balatongyöröki Tourinform június középső hétvégére ajánl egy borkóstoló túrát, egy vallási búcsút, és nyílik egy érdekes fotókiállítás. Minden érdeklődő, közelben nyaraló figyelmét feelhívjuk rá.

Programlehetőségek Balatongyörökön 2019. június 14-16.

1. Nyitott Pincék Napja – Balatongyörökön június 15.
A Balatongyöröki borokról tudjuk, hogy a Becehegy oldalában ideális körülmények között termő szőlőkből a helyi pincészetekben finom Balatoni borok készülnek.
2019-ben is kinyitják a balatongyöröki pincéket! Látogasson el ide, ízlelje meg a balatoni borokat, utazzon kisvonattal a Becehegyre és érezze jól magát!

A Szépkilátói büfésornál található kiinduló ponton lehet megvásárolni a kóstolópoharat, ami egyrészt a dottó kisvonaton való utazásra jogosítja fel tulajdonosát – ami körmenetben közlekedik a pincék és az állomáshelyek között -, másrészt ezzel a pohárral lehet végigkóstolni a programban résztvevő pincék kínálatát. A jó borhoz természetesen zsíros kenyér, pogácsa is dukál mindenhol.

Az 1800-as években épült becehegyi kápolna is nyitva áll ezen a napon, ahol egy kis rögtönzött idegenvezetésre is számot tarthatnak a látogatók.

Különleges figyelmet igényel az állomások között a Mőcsényi-kert, Mőcsényi Mihály világhírű tájépítész professzor egykori kőbányából kialakított kertje, amely erre az alkalomra szintén kinyitja kapuit, és szeretettel várják a kíváncsi vendégeket.

A kóstolópoharak ára 2.000 Ft/db, melyek korlátozott

mennyiségben állnak rendelkezésre, a készlet erejéig kaphatók!

14 órától a keszthelyi Pavilonsortól indul a dottó, Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen minden buszmegállóban felszállási lehetőséget biztosít. Balatongyörökön a program ideje alatt 15-20 óra között közlekedik a Szépkilátói büfésor és a Becehegyi kápolna között.
Indulás a Szépkilátói büfésortól: 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00
Indulás a Becehegyi kápolnától: 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 19.30

Finom borok, páratlan panoráma, kihagyhatatlan élmény és remek hangulat, ezt garantálják a Györökiek!

2. Becei kápolna búcsúja 8313 Balatongyörök, Becehegyi kápolna június 16.
Szeretettel várják Szentháromság Ünnepén

18.00 Szentmise
Szeretetvacsora a magunkkal hozott ételek és italok kölcsönös kínálásával
A rendezők: Balatonederics, Balatongyörök, Nemesvita Egyházközségei és Önkormányzatai

3. Mesélő pillanatok – Sziklai Roland fotókiállítása a Bertha Bulcsu Műv. Házban június 14. 18 órától június 27-ig.

A fiatal jászsági fotós munkáit nem először láthatjuk Balatongyörökön, az “Én Balatongyörököm” fotópályázatra beadott képeivel megosztott első helyen végzett pár éve.
A mostani kiállításon a balatongyöröki képek mellett megismerkedhetünk Roland szűkebb pátriájával, a Jászsággal is, valamint titkos szerelmével, a repüléssel.

Roland a kezdeti próbálkozások után, 2014 júniusa óta dolgozik tükörreflexes Nikon fényképezőgéppel. 2018 áprilisában végezte el a Focus oktatási központban a fotográfus és fotótermék kereskedő szakmát. Reméli, hogy egyszer minden idejét a fotózásnak szentelheti.

Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..