Pécsváradi Leányvásár Több helyszínen 2019. október 18-19-20.

A következő hétvége Kis Települések Nagyhírű Rendezvényei sorozatunkat át kellene írni  egy Kis Város Európai Hírű Fesztiváljára!

Sokadik Pécsváradi Leányvásár Több helyszínen 2019. október 18-19-20.

A törökök kiűzése után elnéptelenedett a Zengő alja mai központja Pécsvárad. A megmaradt svábok katolikusok, a magyarság kálvinista. A Lukács napi Nagyvásáron a helyi lányok fiúkat hívtak a nagy környékről, kiöltöztek sokrétegű díszruhájukba, aszépséges ruházat akár 20-25 kilogrammot is nyomott, nem is volt egyszerű mozogni benne. Kezdődhetett az ismerkedési buli-bál. Zene, tánc, sültgesztenye és fínom helyi újborok emelték a hangulatot.

http://pecsvaradileanyvasar.hu/galeria/

A legények megnézhették a lányokat, kiválaszthatták a szívüknek kedvest, akivel az esti bálban kicsit közelebb is kerülhettek egymáshoz…
Másnap, a pécsváradi nagyvásárban megvásárolhatták a mézeskalácsszívet, mint jegyajándékot.
Aztán télen, a „dologtalan” időben, a disznóvágások gazdag kínálatával meg is tarthatták a lakodalmat.

http://pecsvaradileanyvasar.hu/galeria/

Ezt a történelmi hagyományt eleveníti fel az Európa-hírű, évről évre bővülő nagy rendezvény, a Pécsváradi Leányvásár. A részvevők, vendégek sokfelől érkeznek és igencsak megtöltik a még 5000 fő állandó lakóst sem viselő kisvárost.

http://pecsvaradileanyvasar.hu/galeria/

Neves meghívott fellépők, Megyei Népdaléneklési verseny, utcabál, népzenei bemutatók, mintaesküvő, a Leányvásár Szépe megválasztása, Gasztroudvar, kézműves vásár és rengeteg más program várja az ide érkezőket.

http://pecsvaradileanyvasar.hu/galeria/

Vasárnap 10 órakor kezdődik az igen látványos Menettánc !
Aki teheti, ne hagyja ki ezt a hatalmas bulit!
A részletes programokat megtaláljátok forrásunkban a http://pecsvaradileanyvasar.hu/programok-2019/  oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..