Pályázatok, Online Programok, Hírek Celldömölkön és a Ság-hegy vidékén.

A VulkánSág Turisztikai Hírmondója hetenként küldi értesítőjét Celldömölk és környéke programjairól.

Pályázatok, Online Programok, Hírek Celldömölkön és a Ság-hegy vidékén.

Ilyen a Ság hegy a Kemenes Vulkán Park ablakából. A Ság hegy, amiről Weöres Sándor azt írta: “ellopták a kalapját, meghagyták az alapját”.
Ma a magyar kultúra napját ünnepeljük. A Ság hegy tele van irodalmi ihletéssel, a Vulkánpark pedig irodalmi idézetekkel. Az épület falain a magyar és a világirodalom költőitől vulkánokról szóló versrészletek kísérik végig a vendégeinket.
Ma ezekkel az idézetekkel kedveskedünk az online térben, bízunk benne, hogy hamarosan nyitott ajtóval fogadhatjuk látogatóinkat.

1. Vagyok, aki vagyok – rövidfilm pályázat iskolások számára január 15-ig.
A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár pályázatot hirdet általános iskola 7-8. osztályosok és középiskolások számára.
2. Nézz körül – helyi értékek mobilon – Fotós pályázat iskolások számára meghosszabbítva január 15-ig.
A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár pályázatot hirdet általános iskola 7-8. osztályosok és középiskolások számára.

3. Maszk(a)bál – Online jelmezverseny kicsiknek és nagyoknak
Jelentkezés: február 9-ig.
Farsangi online maszkverseny – a legjobbakat díjazásban részesítik!
Jelentkezéseket a palyazz.kmkk@gmail.com e-mail címen fogadnak.
További információ: +36 95 779 301/302

4. TOTÁL PLÁN Független Filmesek Fesztiválja Február 27-28.
A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár pályázatot ír ki független filmesek számára az alábbi kategóriákban:
– fikciós film:
– kisjátékfilm
– animációs film
– kísérleti film
– nem fikciós film:
– dokumentumfilm
– természetfilm
– etűdA pályaművek maximális hossza: 45 perc.
A zsűri kategóriánként az első helyezettet díjazza, valamint különdíjakat is kioszt.
Ezenkívül Fesztivál Nagydíj is átadásra kerül minden kategóriát figyelembe véve!
A pályázatra a regisztráció a totalplanfilmfesztival@gmail.com címre beérkező, hiánytalanul és megfelelően kitöltött pályázati adatlap alapján történik. A pályázati regisztráció határideje: 2019. február 25.

5. Felhívás – Űzzük el a telet! – pályázat.
A Kemenesaljai Művelődési Központ várja mindazok jelentkezését, akik a farsang hangulatát megidézve színes maskarákkal, maszkokkal vagy kiszebábokkal díszítenék ablakaikat, udvaraikat.

A 2020. december 9-re tervezett Dumaszínházról annyi az információ, hogy valamikor majd műsorra kerül a Megyünk a levesbe – Hadházi László önálló estje. Műsorvezető: Musimbe Dávid Dennis.

A Ság-hegy vidéke egy gyönyörű, rengeteg egyedi természeti értékkel rendelkező vidék Vas-megyében. Celldömölk fölé emelkedik az egyedi faunával, sziklaképződménnyel rendelkező egykori vulkán a Ság-hegy. Oldalában, mint a legtöbb tanuhegyen finom szőlőkből finom borok készülnek. A Somlói Borvidékhez tartozik.
A hegy történetéről, különlegességeiről a fantasztikus kinézetű Kemenes Vulkánparkban kapunk látványos információkat. Magyarország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja látványos, közérthető, interaktív módon mutatja be a vulkánok erejét, a gigantikus méretű, szinte percről percre lezajló geológiai változásokat. Megismerhetjük, milyen lehetett évmilliókkal ezelőtt és milyen ma Földünk tűzhányóinak tevékenysége, miként jelezhetők előre a működésüket kísérő katasztrófák.
Az ötszintes, mintegy ezer m2-es épület számos attrakciót kínál: Felfedezőterem, Tűzhányóterem, Verne-kabin, Vulkánszimulációs terem, Vulkánszínház terem, a Kárpát-medence vulkánjait bemutató terem és legfelül a Kilátó-terem, melyből eleven díszletként tárul fel a Ság hegy gyönyörű panorámája, hogy testközelből szemlélhessék az egykori tűzhányó mára megszelídült vonulatait.

A környéken három Gyógy- és Termálfürdő, nyáron strandfürdő várja az ide érkezőket.
A Celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő
Kivételesen gyönyörű, nyugodt környezetben, Ság hegyi panorámával és saját kutakból töltött medencékkel várja vendégeit a család fürdője.
Mesteri Termálfürdő
A Mesteri közelében 1964-ben végzett szénhidrogén kutató fúrás 1800 m mélyen 72 oC-os termálvizet tárt fel, melyre alapozva a Ság hegy nyugati lábánál fekvő községben ma már kis családias hangulatú fürdő üzemel.
Borgáta Termál fürdő
A Kis-Somlyó hegy lábánál, falusi környezetben megbújó termálfürdő 3 hektáros területén 5 kiváló vízminőségű élmény-, termál- és úszásra is alkalmas strandmedencével várja a kikapcsolódni vágyókat, akik árnyas fák alatt, családias hangulatban pihenhetnek, szórakozhatnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .