Őszi Túrák a Bükki Nemzeti Parkban 2021. október 15-16.

Őszi Túrák a Bükki Nemzeti Parkban 2021. október 15-16.

1. E-bike Túra a Bükk-Fennsíkra: Kis Kőháti Kör október 15. 9.30-17 óra között.
“Túráinkat úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők láthassák azokat a természeti értékeket, élőhelyeket, amelyek a Bükki Nemzeti Park kiemelt értékei között tartunk számon.”
Útvonal:
Szalajka-völgyi Kerékpárkölcsönző – Tótfalusi-völgy – Kalapat – Gerenna-vár – Olasz-kapu – Kis-kőhát – Három-kő – Zsidó-rét – Millenniumi Kilátó – Szalajka-völgyi Kerékpárkölcsönző
A Szalajka-völgyből a Tótfalusi-völgyön megyünk tovább az aszfaltozott erdészeti üzemi úton a Bükk-fennsík irányába. Szerpentinen visz az utunk felfelé sziklai tölgyesek mentén, majd a Kalapat parkolóhoz érve rövid pihenőt tartunk….
Folytatás: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/e-bike-tura-a-bukk-fennsikra-kis-kohati-kor-hu-522233

2. Őszi Természetismereti Programok Ipolytarnócon a Miocén Parkban október 15. 11 és 14 órakor.
A Novohrad-Nógrád Geopark kapujaként ismert természetvédelmi területen a földtörténeti korok emlékei mellett a mai élővilág is számos érdekességet tartogat. Ezek megismerésére különleges természetismereti programok indulnak az előre bejelentkezett 10-25 fős csoportok számára…
Folytatás: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/oszi-termeszetismereti-programok-a-miocen-parkban-hu-521286
Ár: 10.000 Ft/program.
A jelentkezéseket az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre várjuk.
Figyelem! A program csak esőmentes időben kerül megtartásra.
Bejelentkezéskor kérjük jelezni a csoport létszámát és korosztályát, meg azt, hogy a megadott nap délelőtti (11 óra) avagy délutáni (14 óra) programjára szeretnének időpontot foglalni.

3. Tájséta az Egri szőlőhegyeken a kaptárkövekhez október 16.
„Kint a határban, bent a tájban.” – A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Kaptárkő Egyesület már sokadik alkalommal szervezi meg a “Tájsétát”, amely során az Eger határában lévő Mész-hegy–Nyerges-tető védett természeti területet, a hajdani Szőlőskepuszta mára beerdősödött ősi promontóriumát, annak rejtett értékeit keressük fel.
szakvezetett terepbejárás során a résztvevők megismerkedhetnek a tájban élőkkel, az itt gazdálkodókkal, megtekintik a szőlőműveléshez és pásztorkodáshoz kapcsolódó sziklába faragott helyiségeket (pincét, bújót, kőistállót) és a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra legősibb szakrális értékeit: a kaptárköveket. A Mész-hegy oldalában lévő hajdani barlanglakás udvarán pedig finom étkeket, borokat és szörpöket kóstolhatnak. Tájművelő szakvezetőnk, vendéglátónk Hajdu Roland borász lesz (Bükki borvidék)”
Folytatás: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/tajseta-az-egri-szolohegyeken-at-a-kaptarkovekhez

http://Őszi Túrák a Bükki Nemzeti Parkban 2021. október 15-16.
A Bükki Nemzeti Park oldalán a 2018-as túra videója jól bemutatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .