Őszi Programok, Időszaki Kiállítások Hódmezővásárhelyen és környékén 2019. október 9-12.

Őszi Programok, Időszaki Kiállítások Hódmezővásárhelyen és környékén 2019. október 9-12.

 

 

1. Gömöri István Emlékezete a Városi Könyvtárban Október 9. 17.00 órától.
A Hódmezővásárhelyi költő 1945-2009. között élt.
Az est szervező-házigazdája Szenti Ferenc költő.
Program a mellékelt plakáton.

2. Alessandro Capone – Rosario Galli: Nő a tét! című vígjáték két részben a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban Október 11.
Zenés vígjáték két részben.
Szereplők: Gergely Róbert, Némedi-Varga Tímea, Forgács Gábor, Boros Zoltán, Dányi Krisztián.

3. Őszi dióverő családi nap a Mártélyi Óvodában Október 12. 10.00 órától.
Játékok, családi vetélkedők, a Grimbusz színház gyerekműsora, ebéd stb.
Részletes program a plakáton.

4. Jazz kívánságműsor magyarul zenés rendezvény a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban Október 12. 18.00 órától
Folytatódik a Sárik Péter Trió sikersorozata, a Jazzkívánságműsor!
Az új kiadásban kizárólag magyar dalok hallhatók, a csapat az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből válogatott és dolgozta át a saját stílusára.
A Trióhoz most Falusi Mariann csatlakozott, aki minden stílusban otthonosan mozog, legyen az klasszikus zene, jazz, musical vagy pop.
A Jazzkívánságműsor magyarul lemezen 15 dal található, mindegyik más időszakból és más stílusból. A közös bennük, hogy ebben a formában még soha, sehol nem voltak hallhatók.
Belépő: 2200 Ft. Jegyek a BFMK pénztárában válthatók.

Most érkezett:                                                                                                                       Október 14. 17.00 órától Vörös István szénrajz portrékiállításának megnyitó rendezvényére várják az érdeklődőket a Városi Könyvtárban.

Edgar von Schmidt Pauli: Horthy Miklós című könyvének bemutató rendezvényére Október 15. 17.00 órától várják az érdeklődőket az Emlékpont közgyűjteményébe. A program részletei a csatolt plakáton olvashatók!

Szegedi Fagottnégyes koncertje Hódmezővásárhelyen az SZTE MGK Kari Tanácstermében (Andrássy út 15.) Október 14. 19.00 órától.
A program részletei a csatolt plakáton olvashatók!

A Kárász József Irodalmi Kör és az Óföldeáki Honismereti Hagyományőrző Szabadidő Klub Irodalmi Köre szeretettel várja az érdeklődőket a IV. Csongrád megyei antológia bemutatójára a Városi Könyvtárban Október 15. 17.00 órától , amely „Oh dicső természet” címmel jelent meg. Az est házigazdája Vass József szerkesztő, a könyvet Fehér József, az antológia lektora ismerteti. Közreműködnek a kötet szerzői.

Időszaki kiállítások:
5. Október 30ig látogatható a Lucien Hervé Kamera Klub „Legjobb képeink” című kiállítása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

6. November 2-ig látogatható Prém Szabolcs kávéval készült festményei a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

7. November 10-ig látogatható „Kávézzunk Máskép! – Prém Szabolcs kiállítása” a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, nyitvatartási időben.

8. November 20-ig látogatható a Plohn műterem 75 éve (1869-1944) című kiállítás Székkutason a Murgács Kálmán Művelődési Házban (Székkutas, Vásárhelyi út 14.)

9. November 25-ig előzetes egyeztetéssel látogatható az Emlékezés Blaski Mártára című kiállítás a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..