Óbányai Tüzeskerék-Guritás március 10.

Óbánya egy festői szépségű alig több, mint 100 fős falucska a Mecsek szűk völgykatlanában, a Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzet területén. A “magyar svájcnak” is becézett völgyben, a zsákutcás falu egyetlen utcájának házai között a gyorsfolyású Öreg-patak fut végig. A község német neve, Altglashütten azt jelzi, hogy zömmel svábok lakják, gyönyörű sváb parasztházakban, sváb hagyományőrzésben. Télűző rendezvényének híre messzire jutott a falu határain, úgyhogy helyet kaphat a KIS TELEPÜLÉSEK NAGYHÍRŰ RENDEZVÉNYEI között.

Óbányai Tüzeskerék-Guritás március 10.

Gyönyörű és ritka élményben csak annak lehet része, aki Óbányára érkezik, és résztvevő szemlélője lesz ennek az eseménynek, ami egy látványos, ősi sváb népszokást elevenít fel, a Hutzelt. Tavaszköszöntő, télűző, termésjósló népszokás látványos környezetben. A vigadalmat a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tűzoltózenekar kíséri. Fellép a Showder Klubból ismert “Ricsi Fiú”/17 óra/
18.15 -kor kezdődik a Tüzeskerék gurítás, a Hutzelfiúk segítségével. A hegyoldalon guruló tűzgolyók mellett Tűzzsonglőrök emelik a csodálatos látványt.
A Hutzelsátornál kirakodóvásár, fínom ételek, italok várják a vendégeket.

A rendezvényre Tüzeskerék Túra indul Pécsváradról és Hosszúhetényből.

Forrás és bővebb információ obanya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..