Nagyatád és Rinyamente Programjai a Nagyatádi Tourinformtól 2020. február 8-11.

Nagyatád és Rinyamente Programjai a Nagyatádi  Tourinformtól 2020. február 8-11.

1. Jótékonysági Óvodabál Lábodon a Művelődési Házban február 8. 21 órától.
Zene: Schanzon együttes. Mellékelt Plakát.

2. Farsangi Játszóház Nagyatádon a Városi Könyvtárban február 8. 10 órától
Mellékelt Plakát.

3. Mi folyik itt? túra iskolásoknak Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy pusztán február 1. 10 órától
Túra az erdei iskola környékén lévő piros levél tanösvényen a Rinya patakhoz. A vizes élőhelyek növényeinek megfigyelése a természetben, majd laboratúriumi vizsgálata a tanteremben.
Részvételi díj: 1500 Ft/fő
Korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés a program előtt min. egy héttel.
Telefon: +36-30/901-8620
e-mail:info@sziagyisuli.hu
web: sziagyisuli.hu

Állandó kiállítások Nagyatádon
1. Katonatörténeti kiállítás – ez egykori híres katonaváros látványossága.
Az országban egyedülálló Katonatörténeti Kiállítás négy nagy téma köré épül: bemutatja az országos szinten kiemelkedő magyar és nemzetközi egyenruha gyűjteményt, emlékeket az I. és a II. világháborúból, válogatást a Magyar Néphadsereg haditechnikai felszereléseiből és a német veteránok adományaiból.
A tárlat a szabadtéri haditechnikai bemutatóval folytatódik, ahol a nagyméretű haditechnikai eszközök, harcjárművek láthatók: harckocsik, páncéltörő és légvédelmi ágyúk, MIG repülőgépek és csapatszállító járművek, továbbá tábori kiképzés során használt tábori konyha „gulyáságyú”.

2. Nagyatádi Nyomdatörténeti kiállítás
A kiállításon látható nyomdai gépek, könyvkötészeti eszközök, a sokszínű nyomdai termékekből (cérnagyári címkék, dobozok, újságok, plakátok, aprónyomtatványok, stb.) készített válogatás Nagyatád legrégebbi nyomdájának történetét eleveníti fel.
A Nagyatádi nyomdatörténeti kiállítás az állandó kiállítások egyike, mely egész évben látogatható a Turisztikai Központ nyitva tartási idejében.

3. Nagyatádi Mesteremberek kiállítás
A Nagyatádi Mesteremberek termében a három régi kézműves mesterség, a kádár, a kötélverő és a cipész egy-egy nagyatádi képviselője ismerhető meg, valamint a régi műhelyekből származó eszközök, szerszámok és késztermékek kerülnek bemutatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .