Mini Mozdonyok Nagy Napja a Mini Magyarországban július 9. Beszámoló a rendezvényről.

Képes beszámoló érkezett hozzánk a Szarvasi Mini Magyarország Vasutas Napi rendezvényéről.

Mini Mozdonyok Nagy Napja a Mini Magyarországban július 9. Beszámoló a rendezvényről.

Több százan vendég érkezett vasárnap a Mini Magyarország különleges vendégvonataira.
A mozdonyok füstje nem csak a modellezőket és a vasútmodell rajongókat csapta meg, hanem a szép számmal érkezett családokat, gyerekeket is.
Hatalmas sikere volt a kalauzoknak,akik kimondottan erre a napra érkeztek, jegyeket kezeltek és ajándék sípokkal lepték meg a Mini Mozdonyok Napjára érkező gyerekeket!

 

 

A mintegy ötszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózaton a vasutas napon is a látogatók indíthatták gombnyomással a makettpark saját vonatait.
Erre az alkalomra a témában jeles szakembernek számító Veres István (LGB) is elhozta kedvenceit,így gombnyomásra lehetett indítani a Harz hegységi vonatot, a Rio Grande hegyi vonatot és az Alpine Classic Pullman Express „Krokodil”-t.

 

 

 

A látványhoz vonatok csilingeltek, zakatoltak, fékeztek, nyikorogtak, akár csak a valódi pályaudvarokon.
A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezetett – és vezet a hétköznapokon is, amikor a Park állandó
attrakciójaként legendás magyar vonatok közlekednek.


Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!