Meteorológiai és Víz Világnapi programok a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban 2019. március 19-21.

A következő érdekes természet. és állatvédelmi programot partnerünk, a Kőrös-Maros Nemzeti Park éves jegyzékéből vettük és adjuk át minden érdeklődőnek.

Meteorológiai és Víz Világnapi programok a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban 2019. március 19-21.

A látogatóközpont Dévaványa és Ecsegfalva között félúton található. A központ külső bemutatóhelyein túzok, illetve különböző magyar őshonos állatfajok testközelből figyelhetők meg, többek között magyar szürke marha, bivaly, rackajuh, mangalica sertés és különböző baromfifajták, melyekről a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek.
A látogatóközpont múzeumi épületének emeleti részén található állandó kiállítás bemutatja a terület egyedülálló értékét, az európai túzokot, a túzokvédelmi tevékenységet, valamint a Nagy-Sárrét hajdani és jelenlegi élővilágát, illetve külön szobát kapott a Dr. Sterbetz István, vadász, író és nemzetközi hírű ornitológus életét és munkásságát bemutató kiállítás.

A Víz Világnapja programjukra elsősorban diákcsoportok jelentkezését várják. Nyitva tartás mindennap 9-17 óráig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..