Kulturális programok, Nyári koncertek, Hajókiránduláok a Ráckevei Kistérségben 2020. júliu 31-agusztus 4.

Kulturális programok, Nyári koncertek, Hajókiránduláok a Ráckevei Kistérségben 2020. júliu 31-agusztus 4.

1. Augusztusban is indul a Balabán hajó kirándulára szombatonként és vasárnaponként.
A sétahajó idegenvezetéssel:
Szombatonként 11:00 órakor indul a piac téri, Hajómalom melletti hajóállomásról
Vasárnaponként 14:00 órakor indul Horgásztanya Vendéglőtől
Előzetes regisztráció szükséges!
A kirándulás ára 2000 Ft./fő, gyerek 1000 Ft/fő.
Előre bejelentkezés szükséges a 20/926-2160-as telefonszámon!

2. KrisztArt – Kezdetek – Sánta Krisztina kiállítása Ráckevén július 31. 18 órától.
A helyi-, és kistérségi (amatőr) művészek, művészetek pártolása céljából a szigetbecsei származású amatőr festő, Sánta Krisztina kiállítását tekinthetitek meg a Minden Jót! galériájában.
Szeretettel várnak mindenkit, aki ismeri vagy meg szeretné ismerni Őt.
További információ: 30/163-8852

3. X. Rock Vígkend Makádon a Rendezvénytéren július 31-augusztus 1.
Programok:
Július 31. 18 órától
Masahiro
Nyárikonyha
S.B.Extreme Band
Sunlight Rock Band
Suteren Friday
Augusztus 1. 14 órától
Katrina Zenekar
Doubled Bass
Zozi Top
Ratrock
Dzsunzi Music
Jó, a rossz és a csúf
As One
Historica
Ingyenes sátorhely és a belépés is díjtalan!

4. Szigetcsépi hasadék titkainak felfedezése – Kajaktúra a Szigetcsépi Szabadstrandtól augusztus 1. 10:00-13:30 és 14:00–17:00 óra között.
A Ráckevei Duna nagyon izgalmas kajakos terep. Rengeteg lagúna öböl kisebb nagyobb szigetek ágak. Talán a legszebb a csépi hasadék. ezen a délutáni evezésen ezt fedezzük fel tengerikajakokkal 4000ft/fő
Információ: 30/859-2406

5. Stégszínpad – Gerendás Péter koncertje Ráckevén Hal Ász Halsütödénél augusztus 1. 20.30 órakor.
Gerendás Péter Liszt-díjas, Emerton-díjas, Huszka Jenő-díjas énekes- gitáros-zeneszerző-szövegíró. 40 éve áll színpadon, ezalatt 17 saját lemeze jelent meg, több színházi darab zenéje az ő nevéhez fűződik. Számos híres hazai művésznek írt már dalomat.
A hazai könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, neve zeneszerzőként Koncz Zsuzsa és Zorán lemezein is gyakran feltűnik. Számos hazai és külföldi fesztiválon, rendezvényen láthatta már őt a közönség.
Gerendás Péter koncertjeit mindig nagy szeretettel fogadja a közönség, virtuóz zenei játéka mellett humorral átszőtt, közvetlen személyisége garancia egy minőségi és kellemes programra.
Belépő: 3000 Ft

6. Dunaharaszti mesebeli sziget rendszere – Kajakkiránulás a Dunaharaszti hajóállomástól augusztus 2. 10:00-13:30 és 14:30-18:00 óa között.
Szigetszentmiklós a főváros agglomerációjában, a Csepel szigeten fekszik. Kevesen ismerik, de hosszú kilométeres kis lagúnák és védelem alatt álló úszó lápok birodalma. A túra célja ennek a vízi világnak a bemutatása. Tartsatok velünk egy 3-4 órás csavargásra és éljétek át ezt a természeti csodát úgy, ahogy csak keveseknek adatik meg.

A Ráckevei-Dunán, Szigetszentmiklós térségében húzódó, összesen 700 hektár területű úszóláp különleges képződmény, amelynek fő szövetét a nád gyökérzete alkotja. A nádállomány ránő a vízre, és sűrű gyökérzetével másfél-két méter vastag szövetet képez, amely a vízen úszik. Ezen a lebegő aljzaton tőzegmohák telepszenek meg, a láp növényzetét nagyrészt nád, sás, gyékény alkotja, amelyeknek gyökérrendszere egyre vastagodva, gyarapodva egy vízen lebegő, vastag, korhadó növénytakarót hoz létre. Ezt az egyedülálló ökológiai társulás számos vízi állatnak, rengeteg madárnak és kétéltűnek ad otthont. Figyelmesen nézelődve tucatnyi állatfajjal találkozhatunk, elsősorban madarakkal, békákkal, siklókkal. Ez a természeti jelenség Európa második legnagyobb úszólápja.

A túra gyerekbarát, szinte áll a víz. Amit mi adunk: szakszerű túravezetés, tengeri kajakok, evező, mentőmellény, spritzdeck. Amit hoznod kell: ennivaló és innivaló, továbbá egy teljes szett váltóruha.
Túra ára 4000 Ft/fő
“Ha felkeltette az érdeklődésed, írj és küldjük a foglaláshoz szükséges infókkal a hírlevelet.
https://www.facebook.com/Kajakszafarihu-200751043297158/”

7. Úgy fütyülök mint a Rigó – Tv felvétel Bugyiban a Forster Vadászkastély és Szállodában auguztus 4. 17:00-18:00 és 18:00-19:00 óra között.
” Várja önöket szeretettel Rigó Jancsi és sztárvendégei
Részvételi díj: 4900 Ft/műsor, amely tartalmazza a belépést a felvételre. Forster Paraszttál és limonádé fogyasztás.
Fellépők:
Rigó Jancsi, Szigeti Feri, Farkas Zsolt, Várady Zsanett, Kaminiko 8Cz), Lendel Band (UK), Jadranka Bangova (Sk), Gypsy Night Trio
Jegyek: hotel@forsterkastely.hu 30/916-4002

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .