Kulturális Programok, Kiállítások Gyulán 2020. augusztus 28-30.

 

Kulturális Programok, Kiállítások Gyulán 2020. augusztus 28-30.

1. Gyöngyösi Károly festőművész kiállítása a Pándy galériában szeptember 9-ig.
Megtekinthető a a Békés Megyei Központi Kórház Pándy-tagkórházának igazgatási épületében az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének szervezésében.

2. Gyula (kul)túra – városfelfedező játék – Izgalmas kikapcsolódás az egész családnak!


A Gyula (kul)túra egy feladványokkal fűszerezett városfelfedező játék. Meseszerű térképek segítségével ismerheted meg Gyula főbb látványosságait.
A Gyula (kul)túra városfelfedező játékra a jelentkezés online történik.
A Gyalogtúra hossza 2,7 km. – kb. 2 óra (ez változhat, az állomásokon eltöltött idő függvényében)
A játék megkezdése egy széfekkel ellátott állványnál történik, melynek sorszáma és kódja e-mailben érkezik hozzád az online megrendelést követően. A széfben 2 számozott, meseszerű térképet találsz, melyek segítségével végig járhatod Gyula főbb látványosságait. A térképeken szereplő állomásoknál feladványok vannak, melyek megfejtését például egy épület falán szereplő felirat segítségével tudsz megoldani. A megoldások között egy újabb kód kigyűjtése a cél, melyet a célállomáson kell felhasználni, hogy hozzájuss az ajándékokhoz.
További részletek és jelentkezés: https://gyulakultura.hu/

3. Élő zenés est a Komló étteremben minden pénteken és szombaton 18 órától.
A megszokottan finom ételeket kellemes élő zene mellett fogyaszthatják el a vendégek péntekenként és a szombatonként a Komló étteremben. A fellépő művész Horváth József bárzongorista. A vendéglő a hét minden napján reggel 7 és 23 óra között tart nyitva.
Asztalfoglalás: +36-20/427-6205. Információ: www.komloetteremgyula.hu

4. William Shakespeare: Hamlet – A Gyulai Várszínház és a nagyváradi Szigligeti Színház közös bemutatója a Várszinpadon augusztus 29. 20.30 órakor.
Szereplők:
Sebestyén Hunor, Dimény Levente, Tóth Tünde,
Trabalka Cecília, Kardos M. Róbert, Szabó Eduárd, Hunyadi
István, Kocsis Gyula, Szotyori József, Gajai Ágnes, Kiss Tamás, Tőtős Ádám
Zenész: Dombi Dávid
Díszlettervező: Horváth Jenny
Jelmeztervező: Florina Bellinda Vasilatos
Rendező: Telihay Péter
Belépő: 1900-2400-2900 Ft

5. Garantált programok a Gyulai várban augusztus 29.
A várban a garantált programokat a Kerecsényi László Íjász Egyesület fegyverbemutatói egészítik ki. 10 órától a lúdtollal írással próbálkozhatnak a látogatók, de természetesen korhű ruhába öltözhetnek majd a gyermekek, egész nap működni fog a kovácsműhely és az erődítmény két sztárja, Boróka és Ábel, a két szalagos álölyv is fellép a szokásos solymászbemutatón.
A programokon várbelépővel lehet részt venni.

6. Emlékhelyek napja a gyulai várban augusztus 29.
Történelmi emlékhelyként a gyulai vár is helyszíne a Nemzeti Örökség Intézete Emlékhelyek napja elnevezésű eseményének. A hagyományosan májusban megrendezésre kerülő programot idén augusztus 29-én tartják.
Az augusztus 29-én megrendezésre kerülő programhoz kapcsolódva a gyulai vár a középkori élet és az 1566-os történések bemutatására helyezi a hangsúlyt. A valamikori erődítmény a nap programjai között – a vár legújabb kori történetéhez szorosan kapcsolódóként – a Várszínház aznap esti produkcióját (Shakespeare Hamlet című drámáját) is ajánlja – s szerepelteti egyúttal az országos kínálatban.
A napközbeni programokon várbelépővel lehet részt venni, a színházi előadásra 1900, 2400 és 2900 forintos áron kaphatók jegyek.
A részletes gyulai programsor:
10.30 Kézenfog a történelem – tárlatvezetés
11.00 „Szép solymok, vad rárók” – solymászbemutató
12.30 „Fegyvert s vitézt éneklek” – fegyverbemutató
13.30 Kézenfog a történelem – tárlatvezetés
15.00 A kereszténység védőoszlopa – a gyulai vár ostroma 1566-ban c. előadás a diorámánál
10.00 órától Műhelymunka a scriptoriumban – középkori lúdtollal írás
10.00 órától Korhű ruhapróba
10.00 órától Élő kovácsműhely

7. Almásy-kastély garantált programjai augusztus 29.
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont az állandó- és az időről-időre megújuló időszaki tárlat mellett szombatonként garantált programokkal is várja a tartalmas időtöltésre vágyó családokat, érdeklődőket.
A hónap utolsó szombatján 15 órai kezdettel
Magyarnak való úri passzió címmel előadás a főúri vadászatról, majd róka simogató
A részvétel díjtalan.

A kastély gyertyafényben – pénteken és szombaton este fél 8-kor induló túra. A látogatást a kastély reggeliző teraszán más és más témákban rövid előadások egészítik ki (Erzsébet császárné 1857-es, a kastélyban tett látogatásáról, a szerencsejátékokról és azok gyulai helyszíneiről, a korabeli gasztronómiáról és a 19. századi divatról), majd gyulai termékek kóstolója zárja.
A programra regisztrálni szükséges, az adott napi eseményre 15 óráig a 66/650 218 telefonszámon várjuk a jelentkezést!
A részvételi díj 2900 Ft/fő.

Szabadulószoba az Almásy-kastélyban – Az Almásy-kastély szabadulószobája a nagy sikerre való tekintettel a garantált programok között is helyet kapott, minden nap elérhető a 13-17 óra közötti időszakban, vagyis 13, 14, 15, 16 és 17 órára lehet bejelentkezni.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni telefonon a 66/650-218 telefonszámon, illetve a kastely@gyulakult.hu mail címen lehet!
Jegyár: 800 Ft/fő

8. Gyula városában továbbra is várják a jelentkezőket a Természetjáró túrák gyalogosan vagy két keréken.
https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/kirandulas-a-termeszetben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .