Kulturális Programok, Kiállítások Gyulán 2019. november 20-25.

Kulturális Programok, Kiállítások Gyulán 2019. november 20-25.

1. Toldi filmvetítés a Várszínház Kamaratermében november 20-21. 18 órától
A nagy érdeklődésre való tekintettel a gyulai Várszínház Kamaratermében ismét vetítésre kerül a Toldi című gyulai filmalkotás. A részvétel regisztrációhoz kötött. A filmvetítésen a visszaigazoló emaillel lehet részt venni.
Belépö: ingyenes, regisztrációhoz kötött

2. Retro Művház  Disco a Vigadóban november 23. 20 órától
Belépő: 900 Ft/fő

3. Alkotóház a kastély évszázadaiból az Almásy-kastély Látogatóközpontban november 23. 10.30-tól
A barokk kori alkotóházat minden hónap utolsó előtti szombatján tartják, s nagy népszerűségnek örvend, főként a gyermekeknek körében. A délelőtt fél 10:30-tol kezdődő elfoglaltság keretében ékszerdobozt, legyezőt és ezernyi más érdekes holmit készíthetnek a kézművesség iránt érdeklődő ifjoncok.
A részvétel díjtalan

4. Vár a vár – Reneszánsz délelőtt minden szombaton 10 órától
10:00–12:00 Betűvetés lúdtollal
10:00–12:00 Öltözz korhű ruhába!
10:30 és 13:30 Történelmi séta – tárlatvezetés a várban
11:00 Solymászbemutató
12:30 Csatazaj a középkorban – interaktív előadás a középkori és újkori szúró és vágó fegyverekről
15:00–17:00 Kulcskereső – szabadulószoba családoknak
Üllő, kalapács, fújtató – életre kel a kovácsműhely
Részvétel várbelépővel.

5. Hanif Kureishi: Vénusz – A Budaörsi Latinovits Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása a Várszínház Kamaratermében november 25. 19 órától
Két öreg barát, két híres színész hétköznapjait mindenestül felforgatja egy fiatal lány. Az egyikük a mennyországban érzi magát vele, a másikuk életét pokollá teszi. Történet az öregségről és a fiatalságról, az utolsó szerelemről – fanyar humorral, parádés szereposztásban.
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség és a THE AGENCY (London) Ltd között létrejött megállapodás alapján kerül színre.
Belépő: 3.900 Ft/fő

Időszaki kiállítások:
6. Babakiállítás a Gyulavári Kastélyban
Immáron második alkalommal tekinthető meg a Mesés Babaház gyönyörű babáinak kiállítás ezúttal a Gyulavári Kastély szalonjában.
Időpont: 2019. május 6-tól 2020. január 31-ig

7. Korszakokon át – kiállítás november 22-ig.
A TájVízHáz időszaki kiállításán néhai Schriffert Mihály fafaragó, népi iparművész hagyatékában található fafaragásokat tekinthetnek meg az érdeklődők.
A 2015-ben elhunyt fafaragó számtalan művével találkozhatunk városszerte, a Tájvízházban azonban azokat találjuk meg, melyek stílusukat tekintve reprezentálják az egész életművet. Schriffert Mihály a kezdeti sikereket követő aktív időszakban évente több, mint ezer alkotást készített, hangzott el a megnyitón.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..