Kulturális és Ünnepi Programok Hatvanban 2020. március 13-18. A Hatvani Tourinformtól.

Most érkezett a Hatvani Tourinform értesítése:

Hatvanban az Ady Endre Könyvtár, a Grassalkovich Művelődési Ház és a Hatvani Galéria minden márciusra és áprilisra tervezett rendezvénye ELMARAD.
Elmaradnak továbbá a városi rendezvények is ezen időszak alatt, pl. a Március 15-i megemlékezés, a Hatvani Csata, a Futófesztivál és Egészségnap, a Félmaraton, a Húsvétozás a Vadasparkban, valamint a Páratlan Páros című színházi előadás is.
A március 13-ra hirdetett Cimbaliband műsora sem kerül megrendezésre.

Kulturális és Ünnepi Programok Hatvanban 2020. március 13-18. A Hatvani Tourinformtól.

1. Cimbaliband – Gödöllői Vonós Kamarazenekar – Utazás a népzene világában a Nagy Endre Rendezvényteremben (Hatvan, Kossuth tér 24.) március 13.
Jegyár: 2000 Ft.
Jegyek kaphatók: Tourinform Hatvan (Hatvan, Grassalkovich út 8.), Garssalkovich Művelődési Ház (Hatvan, Kossuth tér 24.), illetve online a tixa.hu-n.
Program kezdete: 18:30 óra

2. Forradalmi Táncház és Játszóház – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére a Grassalkovich Művelődési Házban március 14.
Az Egerszalóki Tekergő zenekar segítségével elkalauzolják a gyerekeket a huszárok világába. Betekintést nyerhetnek táncaikba, énekelhetik mulató nótáikat.
Lesz játékos toborzó, melyben a „Huszár gyerek, huszár gyerek” kezdetű nótára verbunkot táncolnak majd a gyerekek. A Játszóházban a fiúk a szabadságharc jelképeit és falovat készíthetnek, a lányok pedig pártát és forradalmi medált díszíthetnek.
Program kezdete: 10 óra.
A rendezvény ingyenes

3. Szabadulj a kastélyból! – Szabaduló szoba a Vadászati Múzeumban! március 14.
A játékban számos izgalmas kaland, rejtvény és borzongató élmény várja a bátor jelentkezőket. Csapatlétszám maximum 5 fő. Indulási időpontok: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00
Előzetes regisztráció szükséges a 06-37/541-900 telefonszámon vagy a vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com e-mail címen.
Jegyárak: 5000 Ft/csapat
Helyszín: Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum (Hatvan, Kossuth tér 24.)

4. Városi megemlékezés a Kossuth téren március 15.
Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulójáról. Beszédet mond: Horváth Richárd polgármester. Közreműködnek az ESZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai.
Program kezdete: 10 óra

5. Rendhagyó tárlatvezetés a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban március 15.
A látogatók megismerkedhetnek a múzeum rejtett zugaival. Betekintést nyerhetnek a kastély kulisszatitkaiba: az épület alatt lévő pincerendszer és a foglalkoztató termeink is bemutatják érdekességeiket.
A tárlatvezetés időtartama: körülbelül 30 perc. Túránként maximum létszám: 20 fő.
Jegyárak: 500 Ft/fő
Program kezdete: 10 óra és 13 óra

6. Munkácsy Kiállítás a Hatvany Lajos Múzeumban március 17-től.
Kultúrtörténeti pillanat: Hatvanba érkezik a XIX. századi festőművészet egyik legkiemelkedőbb alakjának kiállítása. Összesen 63 darab tárgyat mutatnak be a múzeumban. A kiállításon megtekinthető műtárgyak Pákh Imre gyűjteményéből származnak.
Jegyárak: 2000 Ft Hatvan kártyával: 1800 Ft
Program kezdete: 14 óra

7. Éltető víz – A víz világnapja alkalmából tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban március 17-20 és 24-27 között.
A foglalkozásokon megismerkedhetnek Cseppkével, Pitypang Aladár jó barátjával – aki elmeséli miért is „Éltető a víz”.
Előzetes regisztráció szükséges a 06-37/541-900 telefonszámon vagy a vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com e-mail címen.
Jegyárak: Óvodásoknak: 300 Ft/fő, iskolásoknak: 500 Ft/fő.

8. Hatvani portrék: Smidné Vereb Julianna a Hatvani Galériában március 18.
Meghívott a KDNP nemrég megválasztott megyei elnöke, önkormányzati képviselő. Aktuálpolitikáról, az önkormányzati munkáról, különleges főzési receptekről beszélgetünk, zenével, irodalommal, képzőművészettel színesítve.
Program kezdete: 18 óra
A rendezvény ingyenes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .