„Kikeleti kapunyitó” – Víz Világnapja programok a Kőrösvölgyi Állatparkban Szarvason március 15. 10-12- óra a KMNP programja.

Kedves Partnerünk a Kőrös-Maros Nemzeti Park üzeni, hogy Szarvason a Kőrösvölgyi Állatparkban március 15-én megkezdődik az idei szezon, szeretettel várják a látogatókat a Látogatóközpont munkatársai és a pihent állatsereg és az ez évi újdonságok.

„Kikeleti kapunyitó” – Víz Világnapja programok a Kőrösvölgyi Állatparkban Szarvason március 15. 10-12- óra a KMNP programja.

“2019. március 15-én sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket Kikeleti Kapunyitó rendezvényünkre, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget tél folyamán elkészült vadonatúj interaktív tanösvényekkel  és bemutatkoznak a park legújabb állatfajai.
Kedvcsinálóként eláruljuk, hogy napos idő esetén kipróbálható lesz az ország egyetlen, interaktív természetismereti napórája, melynek megismerését izgalmas program keretében szakértő is segíti majd.

A rendezvényen közösen utazunk vissza a múltba, hogy tanulmányozhassuk milyen volt hajdan a fokgazdálkodás. Vendégeinkkel valódi„árasztásba” fogunk majd az Anna-liget vizes élőhelyének szegletében.

A családosan vagy csoportban érkezők természetismereti játékokban is kipróbálhatják magukat. Aki szeretné tesztelni ügyesebb-e egy hollónál,vagy hogy milyen nehéz dolog egy igazi fészket megépíteni, esetleg szabadtéri társasjátékban versenyezne társaival, annak már most érdemes bejegyezni naptárába a sok meglepetést tartogató programunkat.

A tíz új tanösvény elem mellett természetesen az állatpark régi és új lakói is várják már a vendégeket. A legújabb állatfajokkal testközelből és szakvezetővel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.”

Az Állatparkban közel 40 féle madár- és emlős illetve halfaj egyedeit tekinthetik meg az érdeklődők. Az Anna- ligeti Tanösvény mentén- mintegy 1450 méteres szakaszon- 8 madárvolier, négy ragadozóház, lekerített vizes élőhely, külön átjárható mókusház, kültéri teknős terrárium, 4 nagy kifutó egy speciális, veszélyes állat tartására alkalmas kifutó, a látogatóközpont épületében pedig egy 7000 literes akváriumrendszer ad otthont a bemutatott állatoknak.

A Körösvölgyi Látogatóközpontban szintén március 15-től tekinthető majd meg a „Légivadászok nyomában”kiállítás. A Herman Ottó Intézet és a Magyar Természettudományi Múzeum szitakötőkről. szóló izgalmas anyaga, Danyik Tibor kutató páratlan grafikáival egészül ki.

Elérhetőség:

5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46o 51’29.39” É 20o 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu

Köszönjük a szíves meghívást, ajánljuk minden családos olvasónknak, természet- és állatbarátoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..