Kiállítások, Állandó és ismétlődő programok Gyulán 2021. augusztus 26-szeptember 1.

Kiállítások, Állandó és ismétlődő programok Gyulán 2021. augusztus 26-szeptember 1.

1. Almásy-kastély garantált programjai – Grófi passziók augusztus 28.
Gazdag kínálattal várják a látogatókat ezen a hétvégén is az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. intézményei. A programok a kiállítóhelyeket és a művelődési központot működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. garantált programjai között valósulnak meg, ennek ellenére élményt és jó szórakozást kínálnak nemcsak a városba érkezett turistáknak, de a helyieknek is.Tárlatvezetések
Az Almásy-kastély tárlatvezetései a szokott kezdési időpontokban indulnak: 10.30-kor, 11.30-kor, 14.30-kor.
Grófi passziók
Minden a főúri időtöltésről (utazás, szórakozás, sport, kikapcsolódás, zene, színház, művészetek).
Részvétel kastélybelépővel.
Szabadulószobák
Minden nap 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött; jelentkezni a 66/650 218 telefonszámon, vagy személyesen az ajándékboltban lehet. Jegyár: 1 500 Ft/fő
Garantált programok
A kastély gyertyafényben
Fedezze fel a pincét, a cselédlépcsőt és a főúri enteriőrt a 19. század esti fényviszonyai között, majd kóstoljon gyulai finomságokat!
A 19.30-kor induló különleges, egyedi hangulatú eseményen a látogatók a 19. század esti fényviszonyai között ismerkedhetnek az épülettel. A kastély gyertyafényben című programon a résztvevők alkalmanként más és más témában hallhatnak érdekességeket az egykori főúri életről; szó esik így az egykori gyulai játékbarlangokról, az éjszakai életről a kastélyban, a 19. századi divatforradalomról, Sissi gyulai látogatásáról vagy a főúri világnak szóló szépségtippekről. A látogatást minden alkalommal gyulai termékek kóstolója egészíti ki.
Előzetes regisztráció szükséges! Regisztrálni a tárlatvezetés napján 15 óráig lehet a
66/650 218 telefonszámon vagy személyesen a kastély ajándékboltjában. Jegyár: 2.900 Ft/fő.

2. Garantált programok a Gyulai várban augusztus 28.
Az Almásy-kastély gyertyafényes tárlatához hasonlóan az egykori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára is felfedezhető a 16. század esti fényviszonyai között.
A program során a jelen lévők gyertyafényben (a tűzvédelmi előírások miatt ledes eszközökkel) járhatják be a gyulai várat. Az előre meghirdetett napokon 21 órakor kezdődő különleges tárlatvezetésben a vár történetében nagy szerepet játszó személyekről, illetve jelentős eseményekről szóló történetmesélés kapja a főszerepet. A vár bejárását követően – ahogyan az Almásy-kastély hasonló programján is lenni szokott – gyulai ízekből kapnak kóstolót a résztvevők.
Tárlatvezetések
A vár tárlatvezetései a szokott kezdési időpontokban indulnak: 10.30-kor és 13.30-kor.
Garantált programok
Az idei nyáron is találkozhatnak a két legnépszerűbb programelemmel: a solymászbemutatóval és a működő kovácsműhellyel. Az események tárháza között megtalálható a fegyverbemutató, amelyen rendszeresen jelen vannak a Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjai is.

Újdonság az az előadás, amelyet az 1566-os ostromról hallhatnak az érdeklődők. Ez a program a fegyvertárból indul az ostromot bemutató dioráma megtekintésével és a korabeli harcászati eszközök rövid információival, s a gyilokjárón ér véget, ahol a látogatók azt fedezhetik fel, hogyan is nézett ki az erődítmény a 16. században.
Részvétel várbelépővel.

3. Drótvarázslatok – ékszerek vonzásában kiállítás a Városházán augusztus 29-ig.

Állandó és ismétlődő programok:
4. Hajókirándulás a Körösökön kisvonattal, hajóval, strandbelépővel 3500 Ft
https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/hajokirandulas-a-korosokon

5. Kalandpince a Tourinform Iroda alatti pincehelyiségben minden nap 10-20 óráig.
https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/kalandpince

6. Gyula (kul)túra – városfelfedező játék
https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/gyula-kultura-varosfelfedezo-jatek

7. A KöröspArt Galéria kiállítása a Kohán Képtárban október 3-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .