Két Sör, Egy Bor Fesztivál Rendel !! – 2018. július 6-8. Komárom-Esztegom megyében.

Július első teljes hétvégéjén Komárom-Esztergom megyébe indulunk sör, bor és egyebek ügyében.

Két Sör, Egy Bor Fesztivál Rendel !! – 2018. július 6-8. Komárom-Esztegom megyében.

1. IV. Esztergomi Főtéri Kézműves Sörfesztivál július 6-8.
A város Főterén, a Széchenyi téren 100 féle sörkülönlegesség képez bő kínálatot. Mellette változatos gasztronómiai kínálat, kézművesek utcája, gyerekbarát programok várják a vendégeket. Esténként ingyenes koncertek, sztárfellépő Charlie, az Ámokfutók, a Face2Face, Holdviola, a Grup’N’Swing együttes.

2. XXVII. Nemzetiségi Sörfesztivál Környén július 6-8.
A nemzetiségi község német neve Kirne, Tatabányától 5 km-re található. A három napos fesztiválon a fínom sörökön kívül számos sztárfellépő, a sváb hagyományőrző és kulturális csoportok produkciói, sport, kézműves utca, németes jókedv és vendégszeretet várja a vendégeket.
6-án 18 órától fellépők, éjféltől disco, éjszaka Sörhas- és Sörivó verseny.
7-én 7 órakor zenés ébresztő: Schwowischi Buam-mal, 9 órától Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Kupa a sportpályán, horgászverseny – gulyásparti – kenuzás és kajakozás a környei tavon.
14. 30-kor megnyitó a Nagyszínpadon a Saarer Drei-el, 16 órától Nemzetiségi Csoportok fellépése, a Tatabánya Bányász Mazsorett Együttes műsora. Sztárfellépők: 18 órától Miller Zoltán, Tolvai Renáta.
21.45 Tűzijáték
22.00 utcabál a Somorer Jungs zenekarral
8-án 11 óra Ünnepi Szentmise, Koszorúzás a Kitelepítési Emlékműnél, 12 óra: Térzene a Schwowischi Buam zenekarral. A Nagyszinpadon is Ők 14.30-kor. A délutáni, esti fellépő parádéban 20 órakor a Republic együttes. 21.30 Black Diamonds Steffenberg együttes, 22.00 Vegas Show Band.
A rendezvény vendége a testvérváros, Tardoskedd. Rengeteg programot hoztak magukkal.

3. PiPi Fesztivál – Piliscsévi Pincefalu Fesztivál és Futóverseny július 6-7.
Piliscsévről feledhetetlen személyes élményeink vannak. A falu melletti dombok oldalában szőlőskertek között gyönyörű présházak, borospincék jelzik a helyi borosgazdák sikeres mesterségét. A helyi háziborokhoz a termő szőlőfajtákhoz a Gyöngyösi borvidékről vásárolnak állományjavító termést. Mi pedig az egyik ismerős présháza előtt rendeztünk szalonnasütést a havas domboldalon. A Pipi fesztivál hagyományos két napján kinyitnak a borospincék, présházak.
A vendégek megismerhetik a helyi borosgazdák mindennapi életét, megtekinthetik a Pincefalu hangulatos présházait, borospincéit, megkóstolhatják a helyi készítésű borokat, tapasztalatot cserélhetnek a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel kapcsolatos teendőkről, továbbá megismerkedhetnek a helyi néphagyományokkal.
Péntek esti sztárfellépő a Werischware Burschen sramlizenekar 19-4 óra között.
A szombat esti sztárfellépő a Hiperkarma. 22 óra.
Részt vesznek a Food Track képviselői, működik a Pálinkaház, nem lehetséges éhen-szomjan pusztulni.

Igéretes programok, forrásaik a rendezvények honlapjai.
A szombati napon indul a Pilis Mountain Trail Terepfutó verseny a futnivágyóknak.

Nincs jobb egy forró nyári napon meginni egy pincehideg minőségi bort, esetleg fröccsöt, talán egy kupica hideg pálinkát. Hogy hol ? Na ezzel bővebben foglalkozzunk !!!!

Forrásaink: A beküldött rendezvények és az internet aktuális adatai. A megjelentetni nem kívánt programokat, illusztráló képeket kérésre azonnal töröljük !

Adatkezelési Tájékoztató !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..